Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια!

Στην Αθήνα, στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα και σε 27 ακόμα πόλεις

Ως εδώ η κοροϊδία, ως εδώ η μοιρολατρία, ως εδώ με τις μεγαλόστομες εξαγγελίες της κυβέρνησης που στόχο έχουν να παγιδέψουν τους εργαζόμενους μπροστά στις εκλογές. Διαδηλώνουμε σήμερα. Για ουσιαστικές αυξήσεις, για σταθερή δουλιά, ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία των ανέργων, για δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, για δημόσια, πραγματικά δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Το ΠΑΜΕ μάς καλεί!

Να υψώσουμε φωνή και γροθιά ενάντια συνολικά σε αυτή την πολιτική και στο βάρβαρο και απάνθρωπο αντεργατικό καθεστώς που οικοδομεί για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Η Λάρισα και η Ζάκυνθος έκαναν ήδη χτες την αρχή. Ακολουθούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε 27 πόλεις, μέσα από τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ, με κεντρική συγκέντρωση, αυτή στην Αθήνα, στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Κάθε εργάτης που η κυβέρνηση θέλει να τον μετατρέψει σε σκλάβο, με την κατάργηση του 8ωρου, με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, με τους μισθούς πείνας, με την ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει θέση στα σημερινά και αυριανά συλλαλητήρια, στους σημερινούς και αυριανούς αγώνες. Εκεί είναι η θέση και του εργάτη που πρέπει να πληρώνει για να έχει Υγεία, για να έχει Παιδεία. Το ίδιο και η θέση του δημόσιου υπαλλήλου, που η κυβέρνηση εμπαίζει με το μισθολόγιο - φτωχολόγιο. Το ίδιο και η θέση του εργάτη στους ΟΤΑ, που η κυβέρνηση απορρίπτει τα πέρα για πέρα δίκαια αιτήματά του και προβοκάρει τον αγώνα του. Το ίδιο και η θέση του άνεργου, του μαθητή, του συνταξιούχου και όλων αυτών που χτυπιούνται άμεσα από αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Ολοι στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ!


Οι εργαζόμενοι, με τις κινητοποιήσεις τους, κάνουν ταυτόχρονα ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην παραπέρα ενίσχυση του αγώνα τους, στο ακόμα μεγαλύτερο δυνάμωμα της συσπείρωσης στην προοπτική της ανατροπής συνολικά της πολιτικής που χειροτερεύει τη ζωή τους. Καταδικάζουν με τον ίδιο τους τον αγώνα και το διεκδικητικό τους πλαίσιο, τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που διευκόλυναν, στήριξαν και στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Μέσα από τα συλλαλητήριά τους, οι εργαζόμενοι θα προβάλουν και θα διεκδικήσουν:

  • Κατώτερο μισθό 1.100 ευρώ (375.000 δρχ.) - Κατώτερο μεροκάματο 44 ευρώ (15.000 δρχ.) - Κατώτερη σύνταξη 880 ευρώ (300.000 δρχ.).
  • Πλήρη σταθερή εργασία για όλους, 7ωρο-5ήμερο - 35ωρο με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Πλήρη χρηματοδότηση της Υγείας και της Παιδείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.
  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες - 55 και 50, αντίστοιχα, για τα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • ΟΧΙ στους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση. Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
  • Διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών. Χτύπημα της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ