Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Απεργούν σε όλη τη χώρα στις 26 Νοέμβρη

Ομόφωνη απόφαση χτες από την Ομοσπονδία τους

Στην οργάνωση της παραπέρα δράσης και ανάπτυξης της πάλης τους για υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων και δικαιωμάτων τους προχωρούν οι οικοδόμοι όλης της χώρας με 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 26 Νοέμβρη, μετά από ομόφωνη απόφαση που πήρε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Στη σχετική ανακοίνωση για την κήρυξη της απεργίας, η Ομοσπονδία καλεί όλες τις διοικήσεις των Συνδικάτων της χώρας και τους πρωτοπόρους οικοδόμους να δώσουν τη μάχη για την ενημέρωση του κλάδου για την επιτυχία της απεργίας και τη μαζικότητα των συγκεντρώσεων.

Οι πρόσφατοι αγώνες της εργατικής τάξης και η δυναμική τους, σημειώνει ειδικότερα, απέδειξαν ότι ο κλάδος, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχουν απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης της πάλης για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου, στον αντίποδα των στόχων κυβέρνησης - κεφαλαίου, για διάλυση κάθε εργασιακού κοινωνικού δικαιώματος να δυναμώσουν την πάλη τους για την υπεράσπιση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων στους χώρους δουλιάς. Να επιβάλουν με την πάλη τους μέτρα προστασίας της υγείας και τη ζωής των εργαζομένων στους χώρους εργασίας. Αποφασιστικά να υπερασπίσουν και να εφαρμόσουν την κλαδική συλλογική σύμβαση, να διεκδικήσουν κατώτερο μεροκάματο 50 ευρώ. Να απαιτήσουν πλήρη σταθερή εργασία για όλους, ουσιαστική προστασία των ανέργων. Θωράκιση του 7ωρου - 5ήμερου - 35ωρου και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις με στόχο την επιβολή 6ωρου - 5ήμερου - 30ωρου. Ακόμα σύνταξη στα 55, επαναφορά των 4.050 ενσήμων στην κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και να υπερασπιστούν και να απαιτήσουν την επέκταση του κατακτημένου πλαισίου των ΒΑΕ.

Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους όλου του κλάδου να διεκδικήσουν: Κατώτερη σύνταξη 880 ευρώ, κλιμάκωση της σύνταξης μετά τα 4.050 ένσημα σε ποσοστό 3% ανά 500 ένσημα με βάση την κατώτερη σύνταξη. Επαναφορά του συντελεστή στο 1-1,50 στις οικοδομικές εργασίες. Αναγνώριση, διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων. Απόρριψη και πάλη για ανατροπή των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων. Απλοποίηση των διαδικασιών νομιμοποίησης των οικονομικών μεταναστών, σύναψη διακρατικών συμφωνιών, ώστε οι περίοδοι ασφάλισής τους στη χώρα μας να λαμβάνονται υπόψη στις χώρες προέλευσής τους για θεμελίωση ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και παροχών. Τέλος, η Ομοσπονδία δηλώνει ότι θα συντονίσει την πάλη της με τα ταξικά συνδικάτα και μαζικούς φορείς για δημόσια δωρεάν παιδεία, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ