Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Συσπείρωση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής

Υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν την πάλη κατά της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, έδωσαν εκατοντάδες Λαρισαίοι που συγκεντρώθηκαν, χτες βράδυ, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, άνεργοι και συνταξιούχοι, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία νέων ανθρώπων. Στα πανό που υπήρχαν στο χώρο και στα συνθήματα που ακούγονταν καταγραφόταν η λαϊκή αντίθεση στην αντεργατική πολιτική και η απόφαση των εργαζομένων να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα ν' αγωνιστούν για την ανατροπή της.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Β. Ζωγράφος, αντιπρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, αναφέρθηκε στα πολλά και οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων του δημόσιου τομέα και στην απόφασή τους ν' αγωνιστούν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Στην ομιλία του, ο Τάκης Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας υπογράμμισε ότι, με τον αγώνα τους, οι εργαζόμενοι θα ξεσκεπάσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαμορφώσει, εν όψει των εκλογών, κλίμα εικονικής πραγματικότητας, ώστε να εξαπατήσει, για μια ακόμα φορά, τον ελληνικό λαό και να υφαρπάσει την ψήφο του.

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε στη συγκέντρωση αναφέρονται τα αιτήματα για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πλήρη και σταθερή εργασία, ουσιαστική προστασία των ανέργων, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, δημόσια δωρεάν Παιδεία, για διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ