Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ - «ΤΡΙΚΟΛΑΝ»
Συζητάνε για τη συνέχεια

Σήμερα στις 6 το απόγευμα με πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, χωρίς να κάνουν βήμα πίσω από τις άμεσες διεκδικήσεις που ανέδειξαν με τον αταλάντευτο αγώνα τους όλο το προηγούμενο διάστημα, δηλώνουν οι εργαζόμενοι της «Τρικολάν». Στο πλευρό τους παραμένει σταθερά το Εργατικό Κέντρο της Νάουσας, που διοργανώνει σήμερα στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση - συζήτηση σε αίθουσα του ΕΚΝ, με προσκεκλημένους όλους τους φορείς και τους εκπροσώπους των κομμάτων στη Νάουσα, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία των εργαζομένων προς την κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι εργαζόμενοι στην «Τρικολάν» στη γενική τους συνέλευση τη Δευτέρα αποτίμησαν τον πρώτο κύκλο των κινητοποιήσεών τους, με τις οποίες κατέκτησαν να ανακληθούν οι 9 απολύσεις στις οποίες είχε αυθαίρετα προχωρήσει η εργοδοσία από τις 30 Σεπτέμβρη. «Οταν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, αγρότες, επαγγελματίες, εμπόρους και όταν το πλαίσιο των αιτημάτων είναι ταξικά προσανατολισμένο», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωση των συμπερασμάτων τους «και όταν την ενότητα αυτή την αναπτύξουμε παραπέρα, τότε μπορούμε να αλλάξουμε πολλά».

Αιτήματα αιχμής αναδεικνύονται, μετά την ανάκληση των απολύσεων, το σταμάτημα της συρρίκνωσης, της υποβάθμισης και της μεταφοράς δραστηριοτήτων του εργοστασίου σε άλλες χώρες και πόλεις. Οι εργαζόμενοι ζητάνε επίσης να μην επέλθει καμιά αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις και εκτιμούν ότι η ανάκληση των απολύσεων δεν έλυσε το πρόβλημα της ανεργίας, πράγμα που επιβάλλει τη συνέχιση του συντονισμένου με όλους τους εργαζόμενους αγώνα. Παράλληλα, απαιτούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη όλων των ανέργων, ώσπου να βρουν δουλιά.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της «Τρικολάν» και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καταγγέλλουν την προσπάθεια καπηλείας του αγώνα τους από την κυβέρνηση και τα κόμματα που συμφωνούν με την πολιτική της, τονίζοντας πως «δεν μπορεί σήμερα αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση της Νάουσας να μας λένε ότι μας λύσανε το πρόβλημα ή ότι θα μας το λύσουνε τα επόμενα χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ