Τρίτη 23 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΚΗ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ
Ν. Ριουσκόφ: Η ΝΑΤΟική επίθεση «ήταν καθαρός εκφοβισμός»...

ΧΑΓΗ.--

«Οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί δε στόχευαν στην επίλυση των διαφορών Σέρβων και Κοσσοβάρων Αλβανών... Ηταν πράξη καθαρού εκφοβισμού», κατέθεσε χτες, μεταξύ άλλων, στη «δίκη» του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη Χάγη ο Ρώσος βουλευτής, πρώην ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, Νικολάι Ριουσκόφ.

Ο Ριουσκόφ, σε άλλο σημείο, επικαλέστηκε έγγραφο της ρωσικής Βουλής με χρονολογία Οκτώβρης του 1998 που κατά τη μαρτυρία του «κατέγραφε πως οι Ρώσοι αξιωματούχοι γνώριζαν από τότε πως το ΝΑΤΟ ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση κατά της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας»...

Ο Ρώσος βουλευτής, που είχε διατελέσει πρωθυπουργός επί Γκορμπατσόφ, πρόσθεσε πως επισκέφθηκε τη Σερβία την περίοδο των βομβαρδισμών, διαπιστώνοντας πως οι ΝΑΤΟικοί πύραυλοι έπληξαν μαζικά τους αμάχους και πολιτικούς στόχους, μεταξύ άλλων το κτίριο της σερβικής ραδιοτηλεόρασης και ένα διυλιστήριο, τα οποία ο ίδιος επισκέφθηκε. «Είδαμε με τα μάτια μας τι συνέβαινε στη Σερβία. Για να είμαι ειλικρινής δεν είδα κανέναν κατεστραμμένο στρατιωτικό στόχο!»

Επιπλέον, κατέθεσε πως «η βία των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο κατά της Σερβίας δεν ήταν, για τη Ρωσία, τίποτε άλλο από τρομοκρατία». Οπως είπε «καταβλήθηκαν προσπάθειες απ' τους Αλβανούς τρομοκράτες για να πραγματώσουν αποσχιστικούς στόχους, και ποτέ δεν είδαμε αυτά τα γεγονότα με άλλο μάτι παρά μόνον ως τρομοκρατική, αποσχιστική δράση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ