Τρίτη 23 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Φανατισμός κατά των μουσουλμάνων και άλλων μεταναστών

Με τον προαναφερόμενο τίτλο, η «Νόιες Ντόιτσλαντ» (22/11) παραθέτει σειρά δηλώσεων ηγετών των δύο Χριστιανικών κομμάτων, στρεφομένων κατά των μουσουλμάνων και άλλων μεταναστών.

«Το κομματικό συνέδριο της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης», όπως αναφέρει η εφημερίδα, «απαίτησε το Σάββατο στο Μόναχο ομόφωνα ότι "οι αλλοδαποί πρέπει να αποδεχτούν πλήρως την κύρια κουλτούρα μας". Σε αλλοδαπούς που δε θέλουν να ενσωματωθούν, θα πρέπει να μειωθούν οι κοινωνικές παροχές».

Ο πρόεδρος CSU, Εντμουντ Στόιμπερ, απαίτησε να ξανασκεφτούμε το χριστιανικό θεμέλιο των αξιών της κοινωνίας. Είπε: «Ναι στην ειλικρίνεια και την ανοχή, όχι όμως στις κεφαλομαντίλες των ισλαμιστών».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας δήλωσε ότι η «Μούλτι - Κούλτι» (πολυπολιτισμικότητα) όπως προπαγανδίζουν οι «κοκκινο-πράσινοι» αποδείχτηκε αυταπάτη. Επίσης, η πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης - (CDU) Αγγελα Μέρκελ, δήλωσε στο περιοδικό «Focus» ότι οι αλλοδαποί που ζουν στη Γερμανία, «οφείλουν να σταθούν, χωρίς ναι μεν αλλά, στο έδαφος του γερμανικού Συντάγματος και να ανεχθούν τις χριστιανοδυτικές ρίζες».

Ο καγκελάριος Σρέντερ δήλωσε το Σάββατο στο Βερολίνο ότι είναι υπέρ της πολυμέρειας των πολιτισμών, «αλλά καμία κουλτούρα δεν επιτρέπεται να ξεφύγει από τους κοινωνικούς όρους».

Εξάλλου, από τις τρεις ισλαμικές οργανώσεις στη Γερμανία, η υπό τον έλεγχο της Αγκυρας και χρηματοδοτούμενη από την τουρκική κυβέρνηση DiTiB οργάνωσε διαδήλωση στην Κολονία με συνθήματα «κατά της τρομοκρατίας των εξτρεμιστών ισλαμιστών». «Δε θέλουμε πόλεμο. Δε θέλουμε Βόμβες. Θέλουμε να ζούμε εδώ (στη Γερμανία) ειρηνικά και να ζούμε ειρηνικά».

Η «Νόιες Ντόιτσλαντ» σχολιάζει: «Η φανερή κρίση στην ισλαμική τρομοκρατία είναι αυτό που οδήγησε στην άνευ προηγουμένου συμπόρευση Γερμανών πολιτικών στην κοινωνία».


Θ.Β


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ