Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εκβιάζουν οι Γερμανοί της «Χόχτιφ»

Την απόφασή τους να εκχωρήσουν μέρος των μετοχών που κατέχουν στην εταιρία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), ανακοίνωσαν στην κυβέρνηση οι Γερμανοί της «Χόχτιφ».

Η απόφαση αυτή των Γερμανών, που κατέχουν σήμερα το 40% των μετοχών της εταιρίας του ΔΑΑ μαζί με τη διοίκηση (55% ανήκει στο Δημόσιο και άλλο 5% κατέχει ο Ομιλος Κοπελούζου), προκαλεί σύγχυση και αμηχανία στην κυβέρνηση, η οποία συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση, με σκοπό την ακύρωση της σχετικής απόφασης που έλαβε προχτές - κατά πλειοψηφία - το ΔΣ του ΔΑΑ.

Οπως έγινε γνωστό, οι Γερμανοί της «Χόχτιφ» αποφάσισαν να μεταβιβάσουν το 13,3% των μετοχών τους στη θυγατρική εταιρία «Χόχτιφ Αϊρπόρτ Κάπιταλ», η οποία στη συνέχεια μέχρι το τέλος του χρόνου, προτίθεται να τις μεταβιβάσει σε «θεσμικούς επενδυτές». Είναι αυταπόδεικτο ότι με την απόφαση αυτή - που πήραν με το «έτσι θέλω» τα αφεντικά της «Χόχτιφ» - αλλάζει η μετοχική σύνθεση της εταιρίας του αεροδρομίου και παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο και άλλων ιδιωτών, μέσω χρηματιστηρίου.

Η κυβέρνηση, η οποία αγνοήθηκε παντελώς από τους Γερμανούς, απλώς ζητά να ανακληθεί η απόφαση του ΔΣ, επικαλούμενη το νόμο 2338/98, καθώς και άλλες διατάξεις του καταστατικού της εταιρίας, που προβλέπουν ότι για να μεταβιβαστούν μετοχές σε τρίτους, ο πωλητής οφείλει να προσκομίσει λεπτομερή στοιχεία του αγοραστή, καθώς και έγγραφη βεβαίωση - δήλωση ότι θα σεβαστεί τους όρους της σύμβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γερμανοί με την απόφασή τους αυτή εκβιάζουν την κυβέρνηση, με σκοπό να πετύχουν ακόμα πιο ευνοϊκούς όρους, καθώς μέσα στο 2005 συμπληρώνονται 10 χρόνια από την υπογραφή της αποικιοκρατικής σύμβασης παραχώρησης του ΔΑΑ και προβλέπεται δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ