Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Μαζικά στα συλλαλητήρια της 9ης Δεκέμβρη

Να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις της 9ης Δεκέμβρη ενάντια στον αντιλαϊκό - αντιαγροτικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης, καλεί, με ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥ τους μικρομεσαίους αγρότες της χώρας.

H ΠΑΣΥ, στην ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τους μικρομεσαίους αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και με μαζικά αγωνιστικά συλλαλητήρια διαδήλωσαν:

«Τη διάθεσή τους να παλέψουν για έγκαιρη διάθεση της παραγωγής με ικανοποιητικές τιμές και επιδοτήσεις για ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής, για ανθρώπινες αγροτικές συντάξεις και επιχορηγήσεις του ΕΛΓΑ από το κράτος για πλήρη ασφαλιστική κάλυψη της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου.

Τη θέλησή τους να προωθήσουν την πρότασή τους για ανάπτυξη της γεωργίας, χωρίς ποσοστώσεις και πρόστιμα συνυπευθυνότητας που θα στηρίζεται στους συνεταιρισμένους μικρομεσαίους αγρότες, θα εξασφαλίζει υγιεινά τρόφιμα στο λαό και θα αναζωογονεί την ύπαιθρο.

Την αντίθεσή τους στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ που αποδεκατίζει το εισόδημά τους και ενισχύει την ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων, αλλά και την άρνησή τους να υποταχθούν στη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ που ευθύνεται για την άσχημη σημερινή κατάσταση και θεωρεί μονόδρομο την ΚΑΠ και τον ΠΟΕ».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, επισημαίνεται «η επιτυχία των πρόσφατων κινητοποιήσεων όπως επίσης και οι μεγάλες δυνατότητες για παραπέρα μαζικοποίησή τους που αποτελούν παρακαταθήκη για τη συνέχιση και την κλιμάκωσή τους» και τονίζεται «η πρόκληση της κυβέρνησης με τον αντιαγροτικό προϋπολογισμό που κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή, ο οποίος:

  • Μειώνει τα κονδύλια για βασικά αγροτικά έργα υποδομής, όπως εγγειοβελτιωτικά, αλλά αυξάνει τις επιδοτήσεις προς τους εμποροβιομηχάνους για δημιουργία και εκσυγχρονισμό μεταποιητικών μονάδων σε βάρος των συνεταιρισμών.
  • Δίνει αύξηση - κοροϊδία στην αγροτική σύνταξη μέχρι 20 ευρώ το μήνα που δεν έχει καμία σχέση με το αίτημά μας για κατώτερη σύνταξη 400 ευρώ το μήνα.
  • Δεν επιχορηγεί τον ΕΛΓΑ που συνειδητά τον οδηγεί στη χρεοκοπία και την ιδιωτικοποίηση.
  • Μειώνει δραστικά τους φόρους στα κέρδη των εμποροβιομηχάνων, αλλά αυξάνει τους φόρους των αγροτών με την αύξηση της έμμεσης φορολογίας».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση, επισημαίνει την ανοιχτή αγροτική σύσκεψη που έγινε στη Λάρισα στις 20 Νοέμβρη, όπου αποφασίστηκε:

«Ο συντονισμός της πάλης της ΠΑΣΥ με το Αγωνιστικό Μέτωπο των εργαζομένων (ΠΑΜΕ) και να καλέσει όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια που θα γίνουν στις 9 Δεκέμβρη ενάντια στον αντιλαϊκό αντιαγροτικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Αποφάσισε, επίσης, να εντείνει την ενημέρωση των μικρομεσαίων αγροτών με συσκέψεις, περιοδείες και κινητοποιήσεις σε περιοχές που υπάρχουν οξυμένα προβλήματα, με στόχο στα μέσα Γενάρη οι αγροτικές κινητοποιήσεις να πάρουν πανελλαδικό χαρακτήρα.

Στην υλοποίηση αυτών των αποφάσεων μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες, γιατί ο αγώνας είναι μονόδρομος για την επιβίωσή τους, για την ανάπτυξη της γεωργίας και της υπαίθρου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά (2011-05-06 00:00:00.0)
Από αύριο οι νέες κινητοποιήσεις (2011-01-23 00:00:00.0)
Αγώνας χωρίς αυταπάτες (2009-03-22 00:00:00.0)
Στις 18 Μάρτη στο Κιλελέρ! (2007-03-09 00:00:00.0)
Πανελλαδική σύσκεψη σήμερα στη Λάρισα (2007-02-10 00:00:00.0)
Εξετάζουν την κλιμάκωση του αγώνα (2004-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ