Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ - «ΔΑΡΙΓΚ»
Στους δρόμους ενάντια στην ανεργία

«Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία». Αυτό το σύνθημα έχει γραφεί, έχει ακουστεί, διαβάζεται καθημερινά από χιλιάδες ανέργους και εργαζομένους της Χαλκίδας, αυτό φωνάχτηκε και στη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στη «ΔΑΡΙΓΚ», στην πρωτεύουσα του νομού της ανεργίας της Εύβοιας. Οπου χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, σειράς βιομηχανικών μονάδων, έχασαν τη δουλιά τους τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των «αναπτυξιακών» πολιτικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και συμπλήρωσαν τη μακριά λίστα της ανεργίας, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας», της κερδοφορίας του κεφαλαίου δηλαδή.

Στην ίδια «μοίρα» βρέθηκαν και οι εναπομείναντες 180 εργαζόμενοι της συρματουργίας «ΔΑΡΙΓΚ» του ομίλου Κουταλίδη, που βρίσκονται εδώ και 70 μέρες σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» με τη μέχρι σήμερα απραξία της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων και χτες το απόγευμα «ξεχύθηκε» στους δρόμους της Χαλκίδας ένα ποτάμι οργής και αγανάκτησης, που ακολουθώντας την πορεία των κεντρικών εμπορικών δρόμων της πόλης, κατέληξε στην παλιά γέφυρα του Ευρίπου, όπου έγινε συμβολική κατάληξη και ομιλία από τον πρόεδρο του σωματείου.

Τη συμπαράστασή τους, με τη συμμετοχή τους στη χτεσινή κινητοποίηση, εξέφρασαν τα σωματεία: «Τσιμέντα Χαλκίδας» (έκαναν και συμβολική προσφορά 2.000 ευρώ στο σωματείο της «ΔΑΡΙΓΚ»), Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, «ΣΥΝΚΟ», «Κελαϊδίτη ΑΕ» και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Από τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ παραβρέθηκε ο Γιώργος Αργύρης και ο Θ. Χαλαστάρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ