Σάββατο 27 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ
Εξω το ΝΑΤΟ από τα πανεπιστήμια

«Την ίδια ώρα που η υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων τσακίζει τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία και τα λεφτά που δίνονται για την Παιδεία δε φτάνουν ούτε για το "καλημέρα", η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τα τσιράκια της, υπηρετώντας τους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αποφασίζει η έρευνα των πανεπιστημίων: Οχι μόνο να μην εξυπηρετεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού, αλλά και ο ιδρώτας του λαού να γίνεται λεφτά για πολεμική έρευνα και συμπόσια του ΝΑΤΟ»...

Ο Σύλλογος Φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, σημειώνοντας τα παραπάνω, αντέδρασε έντονα στη συμμετοχή του ιδρύματος σε επιστημονικό συμπόσιο, που διοργανώθηκε στη χώρα μας με πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ κι αφορούσε την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος έπειτα από επίδραση τοξικολογικών παραγόντων σ' αυτό. Στο συγκεκριμένο συμπόσιο, συμμετείχαν επίσης πανεπιστημιακοί από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Πάτρας και άλλα ιδρύματα του εξωτερικού (κυρίως των ΗΠΑ).

«Το ΝΑΤΟ δεν κάνει φιλανθρωπίες, ούτε και νοιάζεται για το περιβάλλον (έτσι κι αλλιώς τα εκατομμύρια των θυμάτων του μιλάνε από μόνα τους)», τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή του ο φοιτητικός σύλλογος, που πριν από μερικές μέρες έχτισε συμβολικά την πόρτα του γραφείου του καθηγητή Γ. Αράπη, που ήταν και υπεύθυνος για το συγκεκριμένο συμπόσιο (chairman). «Θέλουμε λεφτά για την Παιδεία κι όχι για τα σφαγεία του ΝΑΤΟ», δήλωσαν οι φοιτητές κι απαίτησαν: «Εξω οι πολεμικές μηχανές του ιμπεριαλισμού από τη Γεωπονική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ