Σάββατο 27 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαμαρτυρία για την περικοπή κινήτρου απόδοσης

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας διοργανώνουν τη Δευτέρα 29 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, ενάντια στην περικοπή του κινήτρου απόδοσης στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε εκπαιδευτική άδεια για μεταπτυχιακές σπουδές είτε μετεκπαιδεύονται στα διδασκαλεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οπως επισημαίνει η ΟΛΜΕ, η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ υποσχέθηκε τον περασμένο Μάη ότι θα προωθήσει, εάν χρειαστεί, νομοθετική ρύθμιση για τη λύση του προβλήματος, ενώ, πάντα σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, πρόσφατα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου διαβεβαίωνε ότι «το ΥΠΕΠΘ έχει την άποψη ότι το κίνητρο απόδοσης δεν πρέπει να περικόπτεται από τους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους άδειας σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία». Ωστόσο, η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι η ίδια η υπουργός στις 10 Νοέμβρη, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών ισχυρίζεται ότι «το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποφάνθηκε ότι το κίνητρο απόδοσης περικόπτεται στην περίπτωση χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας. Η διάταξη αυτή περιλαμβάνει και τους εκπαιδευτικούς».

Το ζήτημα του κινήτρου απόδοσης και της περικοπής του, αποτελεί κομμάτι της πολιτικής που θέλει τους εργαζόμενους χειραγωγημένους καθώς και ο τρόπος με τον οποίο αυτό χορηγείται, οδηγεί στη σύνδεση μισθού - «παραγωγικότητας» και συνδέεται με την προωθούμενη αξιολόγηση. Και το ζήτημα της κατάργησής του συνδέεται με τα αιτήματα για κατάργηση των επιδομάτων και ενσωμάτωσή τους στο βασικό μισθό, ουσιαστικές αυξήσεις για την κάλυψη των απωλειών των τελευταίων χρόνων, ενάντια στη σύνδεση μισθού «παραγωγικότητας» και την αξιολόγηση - χειραγώγηση, για τη διεκδίκηση γνήσιων ΣΣΕ για όλα τα θέματα και σε όλα τα επίπεδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ