Τρίτη 30 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ιδιωτικά ΚΤΕΟ για όλα τα οχήματα

Την ίδια στιγμή που το κυκλοφοριακό πρόβλημα οξύνεται όλο και περισσότερο, η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα για την επίλυσή του, ετοιμάζει νέες «χρυσοφόρες» δουλιές για τους ιδιώτες. Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται και οι χτεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών, σχετικά με την επέκταση των ιδιωτικών ΚΤΕΟ και στα υπόλοιπα οχήματα εκτός από τα ΙΧ. Το μέτρο αυτό, μαζί με άλλα, προωθεί η ηγεσία του υπουργείου, με πρόσχημα τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Σε χτεσινή συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΤΕΕ, των Συλλόγων Πολιτικών Μηχανικών και Συγκοινωνιολόγων, του Συνδέσμου Εισαγωγέων - Αντιπροσώπων και των Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον ανθρώπινο παράγοντα, που συμμετέχει με σημαντικό ποσοστό στα ατυχήματα, καθώς και στον παράγοντα όχημα.

Στην κατεύθυνση βελτίωσης των δύο αυτών παραγόντων, μεταξύ άλλων, προτάθηκαν: Η επέκταση του περιορισμού κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων στις εθνικές οδούς τα Σαββατοκύριακα όλο το χρόνο. Η περιοδική επανεξέταση (κάθε 5 και 10 χρόνια) των οδηγών σε όλες τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπης, μεταξύ των μέτρων που προωθεί το υπουργείο, είναι: Η μηχανοργάνωση της θεωρητικής εξέτασης των υποψήφιων οδηγών σε όλα τα εξεταστικά κέντρα. Η αναβάθμιση των Μεικτών Κλιμακίων Ελέγχου και η επέκταση των διενεργούμενων ελέγχων. Ο καταλογισμός ευθύνης για τις παραβάσεις των φορτηγών και στους ιδιοκτήτες. Πρόβλεψη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αυστηρών ποινών για την παραβίαση του ωραρίου εργασίας των οδηγών βαρέων οχημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ