Τρίτη 30 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ
Αποφασιστικά ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων τους και για την ενίσχυση του ταξικού κινήματος, ανυπόταχτοι και ανυποχώρητοι απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις δικαστικές διώξεις δηλώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών. Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ξεκαθάρισαν πως αντίπαλός τους παραμένει η αντεργατική πολιτική της ΕΕ που υλοποιούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χτυπώντας το δικαίωμα των εργαζομένων στη δουλιά, το εισόδημα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Οπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο ψήφισμα που εξέδωσαν, «η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, η απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και η υποβάθμιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι αποτέλεσμα της πολύπλευρης επίθεσης της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων και έχει πάρει χαρακτήρα ανοιχτού ταξικού πολέμου, με τελικό στόχο την ολοκληρωτική υποταγή του συνδικαλιστικού κινήματος, της εργατικής τάξης και τη διατήρηση κοινωνικού συστήματος άγριας και άδικης εκμετάλλευσης». Ειδική αναφορά έγινε στην ανεργία που χτυπά τον κλάδο, ως αποτέλεσμα των επιλογών των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών να συρρικνώνουν τα τμήματα παραγωγής στη χώρα μας, αλλά και να περιορίσουν τα τμήματα διανομής των προϊόντων τους, δίνοντας τη διακίνηση σε μεταφορικές εταιρίες.

Βιομηχανία διώξεων

Οι εργαζόμενοι στα Εμφιαλωμένα Ποτά, ιδιαίτερα τα τελευταία 4 χρόνια, δέχονται βάρβαρη εργοδοτική επίθεση με εργαλείο τις δικαστικές διώξεις. Συνολικά περισσότερα από 20 συνδικαλιστικά στελέχη έχουν φορτωθεί με πολύμηνες ποινές φυλάκισης, ενώ σε βάρος 16 συνδικαλιστών έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα μετά από καταγγελία εργοδότη. Οπως σημείωσε ο Β. Μελισσουργάκης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΕΠ, «πρώτος στόχος της εργοδοσίας ήταν με τη βιομηχανία μηνύσεων και το σύστημα κατασκευής ενόχων να μας λυγίσουν οικονομικά για να εγκαταλείψουμε την πολιτική μας». Και κατέληξε: «Απαντήσαμε έως τώρα με αποτελεσματικότητα. Και θα συνεχίσουμε ανυπόταχτοι».

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων του κλάδου κόντρα στην επίθεση που δέχονται, εξέφρασε ο βουλευτής Αγγελος Τζέκης. Εξάλλου, τόσο ο βουλευτής του ΚΚΕ όσο και ο γγ του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος σημείωσαν την ανάγκη να αναλάβουν πρωτοβουλία όλοι οι πολιτικοί, συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς, προκειμένου να ανακληθούν άμεσα με νομοθετική ρύθμιση τα περιοριστικά μέτρα, οι δικαστικές διώξεις και οι άδικες καταδίκες σε βάρος συνδικαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ