Τρίτη 30 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Διευρύνονται οι συμμετοχές
  • Απλώνονται σε ολόκληρη τη χώρα οι εξορμήσεις, οι περιοδείες, οι συγκεντρώσεις και οι συσκέψεις των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ
  • Τα βήματά της συντονίζει και η ΠΑΣΥ

Πυκνώνουν μέρα με τη μέρα οι περιοδείες και οι εξορμήσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλιάς όλης της χώρας, στα πλαίσια του σχεδιασμένου και αποφασιστικού ανοίγματος που πραγματοποιούν οι ταξικές Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα, τα σωματεία και οι συνδικαλιστές όλων των κλάδων μπροστά στα εργατικά συλλαλητήρια της 9ης Δεκέμβρη.

Στόχος των καθημερινών εξορμήσεων είναι να φτάσει σε κάθε εργάτη και εργάτρια η Πλατφόρμα Διεκδικήσεων του Πανεργατικού Μετώπου. Να ανοίξει η κουβέντα για την αναγκαιότητα να δοθεί τώρα, από τις πλατείες και τους δρόμους κάθε πόλης, μαζική και συντονισμένη απάντηση στην πολιτική που γεννά τη φτώχεια, την ανεργία, τη λιτότητα, τη μονόπλευρη φορολογία και την ανέχεια για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Στη Θεσσαλονίκη, για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου, η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ πραγματοποιεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης πλατιά σύσκεψη, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετέχουν πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι.

Η συμμετοχή και του αγροτόκοσμου στις πανεργατικές κινητοποιήσεις της 9ης Δεκέμβρη που αποφάσισε η ΠΑΣΥ, αποχτάει ιδιαίτερη σημασία, σε μια περίοδο που ο νέος προϋπολογισμός κάνει ξεκάθαρες τις ληστρικές προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στα λαϊκά εισοδήματα. Η αγωνιστική συμπόρευση της εργατικής τάξης με τους φτωχομεσαίους αγρότες αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την ένταση των λαϊκών αγώνων στη βάση κοινών προβλημάτων και διεκδικήσεων.

Τα μηνύματα από τις μέχρι τώρα εξορμήσεις, περιοδείες και συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στα εργοτάξια, στα γιαπιά, στις υπηρεσίες και τους μαζικούς εργασιακούς χώρους, είναι ενθαρρυντικά για την τελική έκβαση της μάχης των εργατικών συλλαλητηρίων. Τις μέρες που απομένουν μέχρι τις 9 Δεκέμβρη, οι ταξικές δυνάμεις κρατούν στο χέρι τους την επιτυχία των κινητοποιήσεων, αφού οι δυνατότητες παρέμβασης σε κάθε χώρο δουλιάς είναι ανεξάντλητες. Τα εργατικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη δυναμική συνέχεια κάθε ταξικής αναμέτρησης που εκδηλώθηκε το προηγούμενο διάστημα και ταυτόχρονα να αναπτερώσουν τις ελπίδες της εργατικής τάξης, να αφήσουν το στίγμα τους στην πορεία έντασης της ταξικής πάλης.

Βορειοδυτική Ελλάδα


Νέο δυναμικό ξεκίνημα κάνουν από κοινού εργάτες και αγρότες στη Βορειοδυτική Ελλάδα για τα συλλαλητήρια στις 9 του Δεκέμβρη. Οι τοπικές γραμματείες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ έχουν σχεδιάσει την εξόρμηση στους τόπους δουλιάς και στην ύπαιθρο. Οι πρώτες αποφάσεις συμμετοχής εργατικών και αγροτικών φορέων, στο κάλεσμα συμπαράταξης εργατών - αγροτών, έχουν παρθεί. Τα αγωνιστικά ραντεβού εργατών - αγροτών στις 9 του Δεκέμβρη έχουν δοθεί για:

  • Γιάννενα: ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
  • Αγρίνιο: ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας
  • Πρέβεζα: ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας
  • Αρτα: ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς
  • Μεσολόγγι: ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Μπότσαρη
  • Κέρκυρα: ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Σαρόκο
  • Λευκάδα: ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Μηνά

Με αποφάσεις τους, μέχρι στιγμής, συμμετέχουν: Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, Εργατικό Κέντρο Αρτας, Εργατικό Κέντρο Λευκάδας, Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, Σωματείο Οικοδόμων Λευκάδας, Σωματείο Οικοδόμων Κέρκυρας, Ενωση Οικοδόμων Αγρινίου, Σωματείο Ιματισμού Αγρινίου, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, Σωματείο Λογιστών Κέρκυρας, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Αιτωλοακαρνανίας, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Αρτας, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας.

Πελοπόννησος

Ζεσταίνεται σιγά σιγά το αγωνιστικό κλίμα και στην Πελοπόννησο, με στόχο την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 9 Δεκέμβρη, που θα διοργανωθούν στις πρωτεύουσες των νομών, από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και σε αρκετές περιοχές και με τη συμμετοχή της ΠΑΣΥ.

Στην Πάτρα, μια σειρά από σωματεία (Οικοδόμων, Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος - Τσαγκαράδων) έχουν ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 9 Δεκέμβρη. Το αμέσως επόμενο διάστημα, προγραμματίζονται συνεδριάσεις και άλλων ΔΣ σωματείων, για να πάρουν ανάλογη απόφαση. Καθημερινές είναι και οι εξορμήσεις, ενώ η Τοπική Γραμματεία Αχαΐας της ΠΑΣΥ καλεί τους αγροτοσυνδικαλιστές σε σύσκεψη αύριο Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στα Χαρμπιλαίικα, με θέμα τη συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο.

Στην Κόρινθο, σε σύσκεψη συνδικαλιστών και σωματείων που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ με πρωτοβουλία της Τοπικής Γραμματείας Κορίνθου του ΠΑΜΕ, καταρτίστηκε πρόγραμμα περιοδειών κι εξορμήσεων στους χώρους δουλιάς και ιδιαίτερα στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της περιοχής. Ηδη, χτες, έγινε εξόρμηση στη «ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑ» και σήμερα έχει προγραμματιστεί περιοδεία στο εργοστάσιο «ΛΑΝΤΙΣ», καθώς και εξορμήσεις σε μικρότερες βιομηχανικές μονάδες.

Στο Αργος, σε κοινή σύσκεψη που έγινε προχτές με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από την εργατική τάξη και των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και επαγγελματοβιοτεχνών του νομού αποφασίστηκε κοινή κάθοδος στο συλλαλητήριο της 9ης Δεκέμβρη και έναρξη εξορμήσεων και περιοδειών σε χώρους δουλιάς, αλλά και στην ύπαιθρο από σήμερα Τρίτη.

Στον Πύργο, η Τοπική Γραμματεία Πύργου του ΠΑΜΕ και η Τοπική Γραμματεία Ηλείας της ΠΑΣΥ καλούν σε κοινή σύσκεψη, συνδικαλιστές, σωματεία και αγροτικούς συλλόγους, αύριο Τετάρτη, στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, στις 6:30 μ.μ. με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την επιτυχία της κινητοποίησης.

Στην Τρίπολη, σήμερα, έχουν προγραμματιστεί περιοδείες στελεχών του ΠΑΜΕ στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης και στο Νοσοκομείο της πόλης και την Πέμπτη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στους δρόμους ενάντια στον προϋπολογισμό - καρμανιόλα (2021-12-11 00:00:00.0)
Ξεκινά η πλατιά εξόρμηση! (2006-12-06 00:00:00.0)
Κοινά τα συλλαλητήρια (2004-12-07 00:00:00.0)
Με πείσμα και ορμή (2004-12-04 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις στην τελική ευθεία (2004-09-02 00:00:00.0)
Τα επόμενα συλλαλητήρια για το Ασφαλιστικό (2001-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ