Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με όλες τις δυνάμεις στην τελική ευθεία

Πλατιά σύσκεψη των Τοπικών Γραμματειών Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ πραγματοποιήθηκε χτες στην πόλη, για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου στις 11 Σεπτέμβρη

Αποφασισμένοι στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι το συλλαλητήριο της 11ης Σεπτέμβρη να «οργώσουν» τα εργοστάσια, τα καταστήματα, τους εργασιακούς χώρους, την ύπαιθρο και τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης και να μεταφέρουν σε κάθε εργαζόμενο το κάλεσμα αντίστασης του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, δήλωσαν χτες οι εκπρόσωποι δεκάδων εργασιακών χώρων από όλους τους κλάδους που συμμετείχαν στη σύσκεψη που διοργάνωσαν οι Τοπικές Γραμματείες Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Κεντρικός εισηγητής στη σύσκεψη ήταν ο Θεόδωρος Κυριακίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, που έδωσε το σύνθημα για το πλατύ άνοιγμα της τελικής ευθείας στους εργαζόμενους και το λαό της Θεσσαλονίκης.

«Να αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα, από περιοδείες και συσκέψεις στα εργοστάσια και τις γειτονιές, μέχρι τη μαζική προπαγάνδα με πανό και προκηρύξεις, εξορμήσεις στα καταστήματα της πόλης, ώστε το συλλαλητήριο να αποτελέσει μια μαζική, συνολική πολιτική απάντηση στη συνέχιση και την όξυνση των αντιλαϊκών μέτρων που θα εξαγγείλει ο νέος πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ» σημείωσε ο Θεόδωρος Κυριακίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων συνδικαλιστών, εργαζομένων και επαγγελματοβιοτεχνών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη να αποκαλυφθεί στους εργαζόμενους της πόλης ο πραγματικός χαρακτήρας της «ανάπτυξης» για το κεφάλαιο, που θα προπαγανδίσει ο πρωθυπουργός κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Μια «ανάπτυξη», που, όπως σημειώθηκε και από την πλειοψηφία των ομιλητών, βρίσκει σύμφωνη τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΕΚΘ, όπως αποδεικνύεται από τα λόγια και τα έργα της όλο το προηγούμενο διάστημα. Αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο πήραν χτες και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ.

Περιοδείες της ΠΑΣΥ

Παράλληλα με τις εξορμήσεις του ΠΑΜΕ, περιοδείες ενημέρωσης των αγροτών για τα αιτήματα και τους στόχους του συλλαλητηρίου στις 11 Σεπτέμβρη πραγματοποιεί αυτή τη βδομάδα και η ΠΑΣΥ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής περιοδείες:

Στο Σχολάρι, τον Τρίλοφο και Πλαγιάρι την Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. με τον Βαγγέλη Μπούτα.

Στην Κριθιά, την Ξυλούπολη και το Λαχανά, την Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. με τον Γιάννη Πατάκη.

Στη Νέα Ζωή, το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ. με τον Βαγγέλη Μπούτα και στην Επανωμή, την Κυριακή 5 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ. με τον Γιάννη Πατάκη.

«Παρών» και η Νάουσα

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της Νάουσας να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ απευθύνει το Εργατικό Κέντρο της πόλης, τονίζοντας ότι το αγωνιστικό φρόνημα που κυριάρχησε κατά τις κινητοποιήσεις για τα κλωστήρια της Νάουσας και το μέτωπο που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους εργαζόμενους, τους εμπόρους και τους επαγγελματοβιοτέχνες της πόλης, πρέπει να βρει συνέχεια και στις 11 του Σεπτέμβρη, με τη δυναμική παρουσία του λαού της Νάουσας στο συλλαλητήριο για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Τα λεωφορεία από τη Νάουσα θα αναχωρήσουν στις 5 το απόγευμα από το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολες οι δυνάμεις στη μάχη (2011-09-07 00:00:00.0)
Καθημερινές εξορμήσεις για την επιτυχία του (2010-08-31 00:00:00.0)
Πανεργατικό αγωνιστικό ραντεβού στη ΔΕΘ (2009-09-01 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τις 8 Σεπτέμβρη (2007-08-25 00:00:00.0)
Κορυφαίος σταθμός οι κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ (2006-08-25 00:00:00.0)
Φουντώνει η ΛΑΪΚΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ κατά των αντιλαϊκών πολιτικών (2002-08-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ