Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΙ ΑΠΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: «Θηλιά για τους χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές αποτελεί το ύψος των ενοικίων σε μικρά διαμερίσματα, αλλά και η απαράδεκτη εικόνα που έχει η αγορά κατοικίας της Αθήνας» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΜΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ 25 ΕΥΡΩ: «Ας μην ξεχνάμε ότι οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, αλλά και στον τομέα των υπηρεσιών την τριετία 2001 - 2004 είναι τρομακτικές. Οι τιμές των προϊόντων που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ αυξήθηκαν έως και 30%, ενώ οι ανατιμήσεις στον τομέα των υπηρεσιών έφθασαν στο 75%» (ο Ηλίας Γεωργάκης στα «ΝΕΑ»).

ΚΟΜΜΕΝΗ Η ΟΡΕΞΗ: «Τα υπουργεία δε φαίνεται να έχουν αντιληφθεί την πραγματικότητα και γι' αυτό υποβάλλουν αιτήματα για αύξηση των κονδυλίων που θα διαχειριστούν την ερχόμενη χρονιά, έως και 50%! Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών το προβλεπόμενο όριο για την αύξηση των δαπανών κινούνταν στα επίπεδα του 3%» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ: «Τέσσερα χρόνια μετά τους 27ους Ολυμπιακούς Αγώνες, αρκετά γήπεδα, που κατασκευάστηκαν ειδικά γι' αυτούς, έχουν κλείσει, ενώ το στάδιο του Ολυμπιακού Πάρκου, που το 2003 προσήλκυσε 5,5 εκατομμύρια θεατές, κατέγραψε ζημιές 3 εκατομμυρίων ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του έτους» (το θέμα για το Σίδνεϊ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΕΦ' ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ: «Η κυβέρνηση μπορεί να ξεκινήσει ένα νέο γύρο επαναδιαπραγμάτευσης με τους ιδιώτες που εκμεταλλεύονται τα μεγάλα έργα των αυτοκινητοδρόμων, του αεροδρομίου Αθηνών και της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου. Ας επιμηκύνει το χρόνο που θα εισπράττουν οι κατασκευαστές τα διόδια ή τα τέλη, μειώνοντας όμως τις τιμές για τους χρήστες» (η «αθώα» πρόταση από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ