Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επεσε μαχητικό

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου «MIRAGE - 2000» έπεσε και συνετρίβη χτες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σκύρου κατά τη διάρκεια άσκησης. Ο πιλότος του μαχητικού εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος και περισυνελέγη σώος. Με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), απέδωσε την πτώση του αεροπλάνου στη σύγκρουση δυο εκ των τεσσάρων αεροσκαφών που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική άσκηση.

Συγκεκριμένα, το μαχητικό αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα 20 ναυτικά μίλια βορείως της Σκύρου και ο χειριστής του το εγκατέλειψε επιτυχώς χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα, ενώ λίγη αργότερα περισυνελέγη από ελικόπτερο έρευνας - διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας που έσπευσε στην περιοχή. Στη συνέχεια ο σμηναγός Πέτρος Βάκαλος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Σκύρου και από εκεί μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ).

Το μονοθέσιο αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Τανάγρας μαζί με άλλα τρία «Mirage» στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άσκησης αναχαίτισης στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σκύρου. Στις 12:45, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΑ και κατά «τη διάρκεια ελιγμών μάχης υπήρξε σύγκρουση και εγκατάλειψη του αεροσκάφους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΑ «τα αίτια του συμβάντος διερευνά η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας».

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα στο 2004, αφού στις 15 Ιούνη ένα διθέσιο F4 είχε προσκρούσει στον Παρνασσό κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης με αποτέλεσμα το θάνατο των χειριστών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ