Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παιχνίδι με επικίνδυνες «ιδέες»

Με την ιδέα της μόνιμης τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα «φλερτάρει», ενώ ακόμα δεν έχει ενημερώσει τον ελληνικό λαό πόσα θα πληρώσει τις επόμενες δεκαετίες

Παιχνίδι με την επικίνδυνη ιδέα της μόνιμης τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας κάνει η κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή αποφεύγει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το δυσβάσταχτο χρέος που θα πληρώσει για τους Αγώνες του 2004.

«Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά θα πρέπει να ωριμάσουν οι συνθήκες ανά τον κόσμο» δήλωσε χτες ο Θ. Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας άρθρο της εφημερίδας «Νιου Γιορκ Τάιμς», που έβαζε το ερώτημα αν θα πρέπει οι Ολυμπιακοί Αγώνες να πραγματοποιούνται μόνιμα στην Ελλάδα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του τον προηγούμενο μήνα στην «Ουάσιγκτον Ποστ» είχε τοποθετηθεί θετικά, ενώ εκτίμησε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι «έχουν αρχίσει να ακούγονται φωνές, από χώρες ή από ΜΜΕ στο εξωτερικό, για τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα». Η ιδέα αυτή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, «απαιτεί μακροπρόθεσμη θεώρηση και συναίνεση των πάντων».

Οσον αφορά το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, ο εκπρόσωπος απέρριψε ουσιαστικά τη σκέψη να αναλάβει η κυβέρνηση κάποια πρωτοβουλία ώστε να αναλάβει η ΔΟΕ ένα μέρος του αστρονομικού ποσού που δόθηκε για «προστασία» και αμερικάνικα συστήματα ασφαλείας, λέγοντας ότι «κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν». Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Μ. Εβερτ να αναλάβουν ξένοι «οίκοι» την αποτίμηση του κόστους των Αγώνων, ο Θ. Ρουσόπουλος είπε ότι τη δουλιά αυτή την κάνει ήδη το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Την πρόβλεψη - ευχή ότι το κλίμα που δημιουργήθηκε με τους Αγώνες θα φέρει ξένες επενδύσεις εκφράζει ο Κ. Καραμανλής, υποστηρίζοντας ότι οι αλλαγές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα θα απαιτούσαν «κανονικά» μια δεκαετία να πραγματοποιηθούν. «Οι Αγώνες έφεραν μια τεράστια ώθηση στην αυτοπεποίθηση του λαού μας και της χώρας μας και νομίζω το νέο αυτό κλίμα θα προσελκύσει πολλές ξένες επενδύσεις», είπε χαρακτηριστικά στη βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ», προσθέτοντας ότι «η Αθήνα μεταμορφώθηκε και οι σημαντικές αλλαγές θα χρειαζόντουσαν πάνω από μια δεκαετία, αν δε μεσολαβούσαν οι χρονικές απαιτήσεις των Ολυμπιακών Αγώνων». Παράλληλα δήλωσε υπερήφανος γιατί «οι Ελληνες απέδειξαν ότι μπορούν να φέρουν σε πέρας το μεγαλύτερο γεγονός στη Γη».

Υποδεχόμενος χτες στο Μέγαρο Μαξίμου τους Ελληνες Ολυμπιονίκες, ο Κ. Καραμανλής χαρακτήρισε «μεγάλη εθνική επιτυχία» τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συγχαίροντας τους αθλητές για τη συμμετοχή και τις επιδόσεις τους. Απέφυγε όμως να αναφερθεί στο θέμα του ντόπινγκ, που θέλει μάλλον να «ξεχαστεί», περιοριζόμενος να επισημάνει στους αθλητές την ευθύνη που έχουν ως πρότυπα για τη νεολαία.

  • Πεντάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπους είχε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, τηλεφώνησε στον Ελληνα πρωθυπουργό και τον συνεχάρη για την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και την ασφαλή διεξαγωγή τους...
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2008-10-23 00:00:00.0)
Ψάχνεται να κυβερνήσει... (2008-09-16 00:00:00.0)
Μέχρι «τελικής πτώσεως»... (2005-11-23 00:00:00.0)
Πρωθυπουργική επιθεώρηση στον ηλεκτρονικό χαφιέ (2005-04-28 00:00:00.0)
Στημένες κόντρες κορυφής (2004-12-02 00:00:00.0)
Στο Ιράκ υπό την «ομπρέλα» του ΟΗΕ ή του ΝΑΤΟ (2004-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ