Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στημένες κόντρες κορυφής

Θ. Ρουσόπουλος: «Ολα γίνονται για τη βελτίωση του κυβερνητικού έργου»

Στημένες σε μεγάλο βαθμό αποδεικνύονται οι κόντρες κορυφής στο κυβερνών κόμμα, με στόχο την απορρόφηση της δυσαρέσκειας των ψηφοφόρων της ΝΔ, τον αποπροσανατολισμό των λαϊκών μαζών, αλλά και την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής.

Ταυτόχρονα, βέβαια, είναι υπαρκτές οι διαμάχες μεταξύ υπουργών και στελεχών για τη νομή της εξουσίας, οι οποίες μπορεί να «χαλάνε» την εικόνα, αλλά βολεύουν τον Κ. Καραμανλή.

Τις επιδιώξεις του πρωθυπουργού εξυπηρετούν και οι «προκαθορισμένοι ρόλοι», που φαίνεται ότι έχουν αναλάβει οι Θ. Ρουσόπουλος και Β. Μεϊμαράκης, οι οποίοι φρόντισαν να δημοσιοποιηθεί η χτεσινή τους συνάντηση εκτός κομματικών γραφείων, ενάντια στην εικόνα της προσωπικής κόντρας που βγάζουν προς τα έξω εδώ και καιρό.

Το βέβαιο είναι ότι και τα δύο στελέχη της ΝΔ εργάζονται υπό την άμεση καθοδήγηση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση συγκεκριμένων αποστολών και στόχων ο καθένας.

Ο γραμματέας της ΚΕ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αναχαίτιση των πιέσεων της οργανωμένης βάσης που ζητά την υλοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεων. Ο Θ. Ρουσόπουλος έχει αναλάβει τη συνολική ευθύνη της επικοινωνιακής στήριξης του κυβερνητικού έργου και της εικόνας της κυβέρνησης.

Νωρίτερα χτες, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Θ. Ρουσόπουλος είχε χαρακτηρίσει «καλές και καθημερινές» τις σχέσεις του με τον γραμματέα της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανενός είδους κόντρα». Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει τις διαφωνίες που διατυπώθηκαν από τους τομεάρχες της ΝΔ είπε πως «είναι φυσικό σε συνθήκες δημοκρατίας να διατυπώνονται διαφορετικές απόψεις» και πρόσθεσε: «Ολα γίνονται για τη βελτίωση του κυβερνητικού έργου». Αυτός, συνέχισε, είναι ο μόνος στόχος κάθε βουλευτή της ΝΔ.

Παράλληλα, χτες, έγιναν προσπάθειες «να κλείσει εδώ» η φάση της εσωκομματικής αναταραχής και γκρίνιας, με τους υπουργούς να κάνουν «φυγή προς τα μπρος» επιταχύνοντας τους ρυθμούς του κυβερνητικού έργου και τους βουλευτές να δίνουν «διευκρινίσεις» για τα όσα είπαν στη συνεδρίαση των συντονιστών.

Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις που έκαναν οι τρεις υπουργοί που συμμετείχαν χτες το πρωί σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το Δ' ΚΠΣ.

«Η κυβέρνηση κάνει τη δουλιά της», δήλωσε εξερχόμενος ο Πρ. Παυλόπουλος, χαρακτηρίζοντας «μεμονωμένα φαινόμενα» που «δεν έχουν απολύτως καμία σημασία» τα παράπονα των συνδικαλιστών και των βουλευτών. «Μπορεί να έχουν δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αλλά δεν αφορούν την πολιτική της κυβέρνησης», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε: «Οι υπουργοί κάνουν τη δουλιά τους, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο και πρόγραμμα».

Συνέχεια, ωστόσο, στις εσωκομματικές κόντρες έδωσε ο βουλευτής Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στον Θ. Ρουσόπουλο για την εικόνα της κυβέρνησης, η οποία όπως είπε «εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα, θα έλεγα, τραυματισμένη».

Εσπευσε να διευκρινίσει ότι αυτό «δεν έχει να κάνει με λάθη ουσίας, ούτε βεβαίως με μείζονες πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν επιφέρει σημαντικό πολιτικό κόστος, για να δικαιολογείται μια τέτοια εικόνα». Προφανώς, συνέχισε ο άλλοτε εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, «έχουμε να κάνουμε με κάποια λάθη, με κάποιες παραλείψεις, με κάποιες αδυναμίες της επικοινωνιακής πολιτικής».

Παράλληλα, με αφορμή τη δήλωση του Θ. Κασσίμη ότι ο Γ. Σουφλιάς δεν απαντά στα τηλεφωνήματά του, το γραφείο Τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι ποτέ δε ζήτησε ο κ. Κασσίμης τον κ. Σουφλιά. Ανταπαντώντας ο Θ. Κασσίμης επέμεινε ότι οι βουλευτές της ΝΔ δεν έχουν «καμία επαφή, ούτε ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ» και άρα «δεν μπορούν να επιτελέσουν αποτελεσματικά την αποστολή τους, στο σκέλος που αφορά στη στήριξη του κυβερνητικού έργου».

Πάντως, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε και αυτός συνάντηση χτες με τον Β. Μεϊμαράκη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ