Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εγκαλεί την κυβέρνηση για ... κλίμα ανασφάλειας

Για δημιουργία «κλίματος ανασφάλειας», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, σε ομιλία του, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης επιτροπής διαλόγου του κόμματός του στη Νίκαια, ενόψει του προσυνεδριακού διαλόγου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί στους πολίτες κλίμα ανασφάλειας με την οικονομική της πολιτική, με τους χειρισμούς στην εξωτερική πολιτική, αλλά και με τη στάση που κρατάει στο θέμα του Ασφαλιστικού. Με «φόντο» την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου επιχειρούν να οξύνουν το κλίμα με τη ΝΔ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, συνεχίζοντας την ανούσια αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, χαρακτήρισε την οικονομική απογραφή που πραγματοποίησε «κομματική διαδικασία απογραφής χωρίς κανένα αντικειμενικό στοιχείο και έλεγχο», που, όπως είπε, είχε «στόχο να πλήξει το ΠΑΣΟΚ και να αποδεσμευτεί από τις ρητές, προεκλογικές της εξαγγελίες».

Παράλληλα, ο Ν. Αθανασάκης, αναφερόμενος στην καθιέρωση των «προσωπικών συνεντεύξεων» από την κυβέρνηση για την πρόσληψη στο Δημόσιο, δήλωσε ότι πρόκειται για «μια μεθόδευση - πραξικόπημα για την ανατροπή των πινάκων των επιτυχόντων υπέρ των "ημετέρων"», σε μια προσπάθεια, όπως είπε, «στην ουσία, παράκαμψης του ΑΣΕΠ».

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ χαιρέτισε «το χθεσινό ψήφισμα, την απόφαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε ό,τι αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις, την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας».

Είναι ένα κείμενο, σημείωσε ο ίδιος, «το οποίο αναφέρεται ρητά και στα συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής στο Ελσίνκι, αναφέρεται συγκεκριμένα στις υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι των γειτόνων της, στην προώθηση, τελικά, της διευθέτησης μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, στην αναγνώριση της Κύπρου», ενώ συγχρόνως κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο συγκεκριμένο θέμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο... (2006-03-15 00:00:00.0)
«Σηκώνουν» το θέμα της απογραφής (2006-03-14 00:00:00.0)
Φραστικές κατηγορίες, αλλά για ...την τηγανίτα τίποτα (2006-03-09 00:00:00.0)
Εμείς είχαμε εξασφαλίσει εγγυήσεις!! (2005-04-14 00:00:00.0)
Ανούσια αντιπολίτευση με... φόντο τη νέα λιτότητα (2004-11-18 00:00:00.0)
«Τζάμπα μάγκες» με αφορμή την απογραφή της οικονομίας (2004-10-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ