Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γιατί καμαρώνει;

Δηλαδή, τι θα κάνουν ο Γερμανός καγκελάριος Γκ. Σρέντερ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τ. Μπλερ, διακεκριμένα μέλη και οι δύο της ηγεσίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 17 Δεκέμβρη; Θα αρνηθούν την επίδοση ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Τουρκία, εάν, μέχρι τότε, η τελευταία δεν έχει αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν έχει αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής από το βόρειο τμήμα της νήσου;

Σε ό,τι μας αφορά, βέβαια, δεν έχουμε ερωτήματα, για τη στάση των προαναφερομένων. Αλλωστε, όλοι γνωρίζουν, ότι είναι ένθερμοι οπαδοί της ευρω-τουρκικής προσέγγισης. Αναρωτιόμαστε, όμως, τι θα λέει τότε ο Γ. Παπανδρέου, που, δηλώνει και ξαναδηλώνει τώρα, καμαρώνοντας, ότι η πρόσφατη σύνοδος του ΕΣΚ, έκανε αποδεκτές τις προτάσεις του, σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και τα προαναφερόμενα προβλήματα.

Απ' όσα γνωρίζουμε, τόσο οι προτάσεις του Γ. Παπανδρέου, όσο και η σχετική απόφαση του ΕΣΚ, δεν παρουσιάζουν ουσιαστικές διαφορές, από την αντίστοιχη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Τα ίδια πράγματα λένε και εγκλωβίζουν ακόμη περισσότερο, τόσο το Κυπριακό, όσο και τις ελληνοτουρκικές διαφορές, στα ευρωενωσιακά παζάρια και αλισβερίσια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ