Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα με τις κάμερες

Το σοβαρό και επίκαιρο θέμα της ύπαρξης και λειτουργίας των ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης (κάμερες κλπ.) και της παραμονής τους στην Αθήνα και μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων έθεσε, εκτός ημερήσιας Διάταξης, στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, τονίζοντας:

«Με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, έχει εγκατασταθεί ένα τεράστιο ηλεκτρονικό δίκτυο στην Αθήνα, το οποίο αποτελείται από χιλιάδες κάμερες και άλλα μέτρα παρακολούθησης. Μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, τα περισσότερα θα παραμείνουν και θα παρακολουθούν την πολιτική, ακόμη και προσωπική, δραστηριότητα των Ελλήνων και όσων βρίσκονται στη χώρα. Αυτό αποτελεί παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών, καθώς επίσης και των προσωπικών δεδομένων. Καταγγέλλουμε αυτό το γεγονός και ζητούμε, μαζί με τα εργατικά σωματεία και τις μαζικές οργανώσεις που κινητοποιούνται, να ξηλωθούν οι κάμερες και τα ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης.

Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής της ΕΕ και γενικεύεται η χρήση τέτοιων μέσων παρακολούθησης, για παράδειγμα στη Μ. Βρετανία. Αφορά σ' όλους τους εργαζομένους της Ευρώπης και στα κοινωνικά κινήματα εναντίον των οποίων θα χρησιμοποιηθούν».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μπουλανζιέ, ισχυριζόμενος ότι δε γνωρίζουν αυτό το θέμα οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, παρέπεμψε το θέμα για συζήτηση στο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ