Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το «ΖΕΠΕΛΙΝ» στη Θεσσαλονίκη;

Στους μηχανισμούς παρακολούθησης και καταστολής εντάσσει, απροκάλυπτα πλέον, τη λειτουργία του αερόπλοιου «ΖΕΠΕΛΙΝ» η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιπτάμενος χαφιές θα πετά πάνω από τη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης που ξεκινά στις 10 Σεπτέμβρη! Η πληροφορία του «Ρ» - αν τελικά επαληθευτεί - έρχεται να επιβεβαιώσει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και των Αμερικανών συνεταίρων τους που δεν είναι άλλες από την ένταση των μηχανισμών καταστολής.

Ο «Ρ» προσπαθούσε επί ώρες να επικοινωνήσει με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη, από τον οποίο είχε ζητήσει επίσημη πληροφόρηση για το θέμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το «ΖΕΠΕΛΙΝ», που πέταξε και χτες πάνω από την Αθήνα, μέσα στις επόμενες μέρες θα μεταφερθεί - χωρίς να ξεφουσκώσει - στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει δράση από τις 10 έως τις 18 Σεπτέμβρη, τις ημέρες διεξαγωγής της Διεθνούς Εκθεσης, με πρόσχημα την ασφάλεια! Οσον αφορά το δεύτερο αερόπλοιο μεταφέρεται σήμερα - επίσης χωρίς να ξεφουσκώσει - στην Κέρκυρα και από εκεί στην Ιταλία.

Τα παραπάνω αποκαλύπτουν ότι όσα ισχυρίζονταν κυβερνητικά στελέχη για τη λειτουργία του αερόπλοιου μόνο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Ασφάλειας, ήταν απλά το πρόσχημα για την ακόμα μεγαλύτερη ένταση της αστυνομοκρατίας και της ανάπτυξης μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με τον ιπτάμενο χαφιέ πετούν Αμερικανοί πιλότοι και ένας υποσμηναγός του Ελληνικού Στρατού. Μία ή δύο φορές πέταξε ο Μιλτιάδης Κοτζαγερίδης, ο οποίος σε συνέντευξή του είχε περιγράψει τι καταγράφει το «ΖΕΠΕΛΙΝ». Η αμερικανική εταιρία είχε προσλάβει 9 Ελληνες εργαζόμενους, οι οποίοι είχαν καθήκοντα καθοδήγησης του αερόπλοιου από τον πύργο ελέγχου, ενώ ήταν και υπεύθυνοι για την προσγείωση και την απογείωση του αερόπλοιου στο Ελληνικό.

Προϊστάμενος στην όλη επιχείρηση είναι κάποιος Αμερικανός, άνθρωπος της SAIC, που είχε υπό την εποπτεία της όλο το σύστημα παρακολούθησης. Ακόμα, κανένας από τους εργαζόμενους που εμπλέκονταν στην υπόθεση δεν είχε διαπίστευση εισόδου στους χώρους και έμπαιναν στο χώρο κατόπιν συνεννόησης με την Ελληνική Αστυνομία. Οσον αφορά τους μισθούς των εργαζομένων; 3.000 ευρώ το μήνα για τους ξένους και 1.500 ευρώ το μήνα για τους Ελληνες εργαζόμενους. Οπως είναι γνωστό, το «ΖΕΠΕΛΙΝ» κόστισε 1.600.000 ευρώ για ένα μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ