Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ανανδρη, τραμπούκικη επίθεση από τη ΔΑΠ

Την επίθεση καταγγέλλει το ΝΣ ΤΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ

Σε τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς εναντίον μελών της Πανσπουδαστικής προχώρησαν χτες γνωστά στελέχη της ΔΑΠ στο χώρο του ΤΕΙ Λάρισας, γρονθοκοπώντας, μάλιστα, το γραμματέα του Νομαρχιακού Συμβουλίου ΤΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ, Γ. Αμανατίδη. Οι ΔΑΠίτες ενοχλημένοι από την αγωνιστική στάση και τις πρωτοβουλίες της Πανσπουδαστικής, που συναντούν ανταπόκριση σε μεγάλο μέρος των σπουδαστών και ιδιαίτερα από το γεγονός ότι οι σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση - η ΔΑΠ ως πρώτη κι αυτοδύναμη παράταξη έχει να συγκαλέσει τέσσερα χρόνια γενική συνέλευση - απειλούσαν, μάλιστα, με απουσίες όσους έπαιρναν μέρος στη Γενική Συνέλευση. Απειλές δέχτηκαν και όσοι καθηγητές συμφώνησαν να μη γίνουν μαθήματα την ώρα της συνέλευσης διευκολύνοντας τη συμμετοχή των σπουδαστών.

Την άνανδρη επίθεση των στελεχών της ΔΑΠ - μαζεύτηκαν 50 άτομα περίπου για να επιτεθούν σε τέσσερα μέλη της Πανσπουδαστικής - καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο ΤΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ στην οποία επισημαίνει πως «παρών και προκλητικά αμέτοχος στο σκίσιμο αφισών που ενημέρωναν για τη Συνέλευση της ΣΔΟ και για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των σπουδαστών στις 10 Δεκέμβρη στην Αθήνα, σιγοντάροντας το μένος των στελεχών και μελών της ΔΑΠ, ήταν και ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ντρικόγιας».

Και προσθέτει πως «στο όλο σκηνικό τρομοκρατίας ήρθαν να προστεθούν οι εκλογές για εκπροσώπους σπουδαστών στην Εφορία της Εστίας, όπου η εφορευτική επιτροπή με πλειοψηφία σ' αυτή της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ και τη συναίνεση του Προέδρου της Εφορίας της Εστίας και προσκείμενου στη ΝΔ Τσινίδη, ακύρωσαν τόσα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ όσα χρειάζονταν για να μην εκλεγεί ο εκπρόσωπός της».

Στη συνέχεια αφού αναφέρεται στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της ΝΔ και στην τακτική που επιστρατεύει για την εφαρμογής της, το ΝΣ ΤΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ καλεί τους σπουδαστές και τους καθηγητές του Ιδρύματος, τους μαζικούς φορείς της πόλης να καταδικάσουν όλες αυτές τις πρακτικές. Καλεί, επίσης, τους σπουδαστές και του ΤΕΙ Λάρισας να δώσουν βροντερό παρών στην Αθήνα, στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, στις 10 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ