Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Κορυφώνεται η προετοιμασία

Από την κινητοποίηση των φοιτητών τον περασμένο Μάη
Από την κινητοποίηση των φοιτητών τον περασμένο Μάη
Συνεχίζονται στις σχολές όλης της χώρας οι προετοιμασίες για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 10 Δεκέμβρη στην Αθήνα που διοργανώνουν τα Πανελλαδικά Συντονιστικά Αγώνα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σήμερα με τη μεγάλη συναυλία στη 1 το μεσημέρι στο φουαγιέ της Πολυτεχνικής Σχολής ολοκληρώνονται οι 5νθήμερες κινητοποιήσεις των φοιτητών του ΑΠΘ ενάντια στην πολιτική υποχρηματοδότησης και ιδιωτικοποίησης της Παιδείας. Χτες στο πλαίσιο του 5νθήμερου δράσης, οι φοιτητές πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας και επέδωσαν το ψήφισμα με το διεκδικητικό τους πλαίσιο στην αντιπρύτανη του ΑΠΘ κ. Καμπίτογλου. Η κατάληψη ολοκληρώθηκε στις 10 το πρωί.

Στη συνέχεια μέλη του Συντονιστικού των Συλλόγων Φοιτητών πραγματοποίησαν μαζική παρέμβαση στην εκδήλωση του Γραφείου Διασύνδεσης του πανεπιστημίου που έγινε στο Φυσικό με θέμα «Επιχειρηματικότητα και νεολαία». Μέσα από τις τοποθετήσεις τους, οι φοιτητές, κατήγγειλαν την πολιτική που θέλει να υποτάξει την έρευνα και γενικότερα το εκπαιδευτικό σύστημα στις ανάγκες του κεφαλαίου και σημείωσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στις επιλογές κυβέρνησης και ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ