Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ποινικές ευθύνες στο ΔΙΚΑΤΣΑ

Δόθηκε χτες στη δημοσιότητα η Εκθεση του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που εξέτασε τη λειτουργία του Διεπιστημονικού Κέντρου Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Αλλοδαπής (ΔΙΚΑΤΣΑ) για την περίοδο 1998 - 2003. Σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου που διενεργήθηκε, εντοπίζονται ποινικές ευθύνες στο προηγούμενο και το σημερινό ΔΣ για παραβάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας - που παραπέμπονται στη δικαστική έρευνα - οι οποίες αφορούν την αλλαγή του συστήματος βαθμολόγησης στις σχολές ιατρικής και οδοντιατρικής χωρίς να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση.

Επίσης, όπως δήλωσε ο ειδικός επιθεωρητής του Σώματος, Λάμπρος Γεωργακόπουλος, ήταν δίκαια τα παράπονα των πολιτών σχετικά με το χρόνο περαίωσης των υποθέσεων, ενώ παρατηρείται ανακολουθία στον τρόπο αντιμετώπισης των υποψηφίων από τα ίδια πανεπιστήμια.

Ακόμα, από τα στοιχεία του ελέγχου εντοπίζονται περιπτώσεις πλαστογράφησης εγγράφων και πολλές δυσλειτουργίες στην όλη οργάνωση του κέντρου (από την εξυπηρέτηση του κοινού στο τηλεφωνικό κέντρο, μέχρι προβλήματα στην αρχειοθέτηση κλπ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ