Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Φάτε μάτια» ... επιδοτήσεις

Η πρεμούρα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να εμφανίσει ταχείες πληρωμές επιδοτήσεων, ξεπέρασε πλέον τα όρια της γελοιότητας. Η «φιλοαγροτική» μάσκα της κυβέρνηση της ΝΔ, πέφτει εκ των πραγμάτων, αφού η πολιτική της είναι με τις αντιαγροτικές εντολές και κανονισμούς της ΕΕ και όχι με τα πραγματικά συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών. Κι επειδή η αγροτιά «βράζει» με όλα αυτά που συμβαίνουν σε βάρος της, ο υπουργός Ε. Μπασιάκος κάθε βδομάδα βγάζει συνεχώς τις ίδιες ανακοινώσεις για έγκαιρη πληρωμή αγροτικών επιδοτήσεων... με στόχο να κατευνάσει τα πνεύματα.

Χτες, ο υπουργός έβγαλε και μια «κουτοπόνηρη» ανακοίνωση, για να εμφανίσει ότι καταβλήθηκαν γρηγορότερα φέτος οι επιδοτήσεις, στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς. Κάτι τέτοια φτηνά κόλπα έκαναν και οι προκάτοχοί του, όταν πλησίαζαν ή γίνονταν αγροτικές κινητοποιήσεις. Φαίνεται πως η Θεσσαλία έχει την «τιμητική» της στην κοροϊδία των εκάστοτε κυβερνώντων και στη δημιουργία φτηνών εντυπώσεων...

Πάντως, η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει τώρα κι ένα βήμα παραπέρα... Για παράδειγμα, στα σιτηρά και το καλαμπόκι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βγήκε και ανακοίνωσε την 1η του Δεκέμβρη, ότι στις 7/12 θα καταβληθεί η προκαταβολή του 70% της στρεμματικής ενίσχυσης των αροτραίων σε 262.000 αγρότες σε όλη τη χώρα. Και χτες 3/12 έβγαλε νέα ανακοίνωση, όπου συγκρίνει ανάμεσα στα άλλα, τα ποσά των προκαταβολών που πρόκειται να δοθούν στις 7/12 σε σιτηρά και καλαμπόκι στους 4 νομούς της Θεσσαλίας, με τα αντίστοιχα ποσά που δεν είχαν δοθεί πέρσι τέτοιες μέρες από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ετσι, για παράδειγμα, η διαφορά της επικείμενης έγκαιρης καταβολής αγροτικών επιδοτήσεων για το νομό Μαγνησίας προκύπτει να είναι, βάσει ανακοίνωσης, στο εντυπωσιακό ποσοστό... 6.356,91%!

Συγγνώμη, το ύψος της κυβερνητικής γελοιότητας τι ποσοστό πιάνει με κάτι τέτοια καμώματα;...


Κ.Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ