Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
«Ικανοποιημένη» η πλειοψηφία της ΕΣΕΕ

Συντεταγμένα, οι παρατάξεις της πλειοψηφίας (ΔΑΚΜΜΕ, ΠΑΣΚΜΜΕ, ΑΣΚΕΒΕ) στη διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, κατά τη σχετική συνεδρίαση του οργάνου. Σε αντίθετη κατεύθυνση, η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων - ΔΗΚΕΒΕ κατήγγειλε το νομοσχέδιο σαν μια πρόκληση προς την πλειοψηφία των μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και την πλειοψηφία της διοίκησης ότι «βάζει πλάτη» στη νέα φορολογική επίθεση στις μικρές επιχειρήσεις.

Η πλειοψηφία (έκρινε ότι «ενσωματώνει πάγια αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και βρήκε συνολικά 11 σημεία που είναι ιδιαίτερα θετικά) επιχείρησε να εκφραστεί αντίστοιχη θέση και για τον «αναπτυξιακό νόμο». Ωστόσο, κάτω από την έντονη αντίδραση της Αγωνιστικής Συνεργασίας και τις πασιφανείς αρνητικές διατάξεις του νομοσχεδίου προτιμήθηκε η αναβολή της έκδοσης επίσημης ανακοίνωσης.

Η Αγωνιστική Συνεργασία τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι όλοι οι ανάλογοι νόμοι της τελευταίας 20ετίας αποτελούν τεράστιο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο. Η παράταξη υπογράμμισε ότι και αυτό το νομοσχέδιο είναι ένα ακόμη εργαλείο που ευνοεί την κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου. Και για τα δύο νομοσχέδια της κυβέρνησης τονίστηκε ότι δεν υπάρχουν αυταπάτες και ότι χρειάζεται οι μικροί έμποροι μέσα από ένα ριζοσπαστικό αγωνιστικό μέτωπο να επιβάλουν μια διαφορετική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ