Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ - 17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Αγαπητοί σύντροφοι,

Παίρνοντας το θάρρος να συμμετάσχω στον προσυνεδριακό διάλογο του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, ευελπιστώ ότι από τις παρεμβάσεις των μελών, φίλων και συνεργατών του Κόμματος θα αποτυπωθεί μια πλατφόρμα δράσης, που να είναι κατανοητή από τις πλατιές μάζες των εργαζομένων της χώρας και ουσιαστική για την ανάπτυξη, περαιτέρω ενδυνάμωση του Κόμματος.

Η σημερινή συγκυρία είναι σχεδόν ολοκληρωτικά αρνητική για όλο τον πλανήτη.

13 χρόνια τώρα, μία σιδερένια μέγκενη σφίγγει την αναπνοή όλων των Λαών και των φιλικά προσκείμενων και των εχθρικά προς τη μέγκενη (ΗΠΑ).

Εχει επικρατήσει ο χειρότερος έλεγχος δικτατορίας, με κοινοβουλευτικό μανδύα.

Καταστρατηγηθήκανε παντελώς όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και όποιος είναι υποτακτικός στον κοσμοκράτορα, αναλαμβάνει και διοικεί ολόκληρα κράτη, τάχα με δημοκρατικές διαδικασίες. Ολοι οι νόμοι φτιάχνονται για να διαφυλαχτούν τα πολλά... των λίγων. Ολοι οι νόμοι παίρνονται για να αφαιμαχθούν των πολλών... τα λίγα. Και το χειρότερο, πολλοί από τους εργαζόμενους νομίζουν ότι με μία μικρή ιδιοκτησία έπαψαν να είναι προλετάριοι.

Πιστεύω ότι όλοι στον κόσμο, άσπροι, μαύροι, κίτρινοι έχουμε τα ίδια βασικά προβλήματα, όπως και δικαιώματα βέβαια. Ξέρουμε όμως ότι στη μικρή Ελλάδα δεν κυβερνάει η κυβέρνηση, τουλάχιστον στα βασικά και εθνικά θέματα. Τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ πιστεύουν ακράδαντα στο Μαρξισμό - Λενινισμό και ξέρουν ότι είναι πάντα μια σύγχρονη και επαναστατική κοσμοθεωρία.

Και ότι όλες οι αποφάσεις του Κόμματος είναι πάντα πατριωτικές, εθνικές. Ομως αυτή η αντίληψη πρέπει να διαδοθεί σε όλο το λαό, ώστε να γίνει πιο κατανοητή και η Συμμαχία που θέλουμε να επιτύχουμε να φαντάζει πιο εφικτή.

Μήπως ήρθε η ώρα το Κόμμα να τολμήσει να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του καπιταλισμού και έξω από τη χώρα, ώστε να φοβηθούν λίγο οι έχοντες και κατέχοντες;

Να δυναμώσει η συνεργασία των ΚΚ στα πλαίσια της ΕΕ.

Ας μη χαθεί ο εθνικός χαρακτήρας των κομμάτων, όπως και των κρατών επίσης, θα έχουμε όμως περισσότερη δύναμη στην πάλη μας και θα είμαστε πιο πολλοί στον κοινό αγώνα. Πρόσφατα στο συλλαλητήριο της 9.10.2004, πολλοί από εμάς ακούσαμε στις γειτονιές και στις δουλιές ότι το ΚΚΕ πρώτη φορά είχε τόσο κόσμο.

Γιατί δεν το κάνουμε αυτό και στην τελική συγκέντρωση των εκλογών; Δε θα επηρεάσει κανέναν να είναι πανελλαδική;

Η εφημερίδα μας μπορεί, εκτός τις εξορμήσεις, να έβαζε κουπόνια για την αγορά της και να παραδίδει διάφορα προοδευτικά βιβλία ή κομματικά, αυξάνοντας έτσι την κυκλοφορία της και αγοράζοντάς την πιο πλατιές μάζες. Ισως κι αν κυκλοφορούσε απόγευμα να ήταν καλύτερα, χωρίς να αναθεωρήσουμε βασικές μας αρχές, να ήταν πάλι ο καθημερινός μας σύντροφος.

Τελειώνοντας, φέρνω ένα παράδειγμα από εκλογές σε πρώην κράτος μέλος της ΕΣΣΔ, την ΟΥΚΡΑΝΙΑ, πώς καταλήστεψαν τις ψήφους του ΚΚ, γιατί ο Βίκτωρ Γιανούκοβιτς εκμεταλλεύτηκε τα φιλικά αισθήματα των περισσοτέρων Ουκρανών και είπε ότι θα βάλει τη χώρα στην Ενωση της Ρωσικής Ομοσπονδίας - Μολδαβίας - Καζαχστάν - Λευκορωσίας, θα εκδώσει διπλή υπηκοότητα, θα κάνει τη ρωσική γλώσσα δεύτερη επίσημη του κράτους (αλλά δεν τους είπε ότι θα τους καταληστεύει χειρότερα από τώρα) και πήρε αυτός 40% και το ΚΚ 5% και όλη η Ανατολική Ουκρανία από ΣΟΥΜΙ - ΚΙΕΒΟ - ΝΤΟΝΕΤΣΚ - ΠΟΛΤΑΒΑ - ΧΛΕΝΙΤΣΚΙ μέχρι και η Κριμαία, παραπλανήθηκε!!!

Σήμερα δυστυχώς πρέπει να πολεμάμε με όλα τα μέσα που διαθέτει και ο αντίπαλος.

Βασικός μας στόχος όμως να είναι πάντα η άνοδος της εργατικής τάξης και των συμμάχων της στην εξουσία, εφαρμόζοντας τη δικτατορία του προλεταριάτου, που απώτερος σκοπός της είναι η αταξική κοινωνία.

Ευχαριστώ και εύχομαι ευόδωση των αποφάσεων του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Πάρις Λ. Μαραβελάκης

Δημ. Υπάλληλος

Νέος Κόσμος

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σηκώσουμε τα μανίκια (2021-06-02 00:00:00.0)
Ανατροπή σκηνικού (2006-07-11 00:00:00.0)
Να γυρίσουν από το Ιράκ οι στρατιώτες μας! (2004-04-08 00:00:00.0)
«Ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον!» (2000-07-09 00:00:00.0)
Φασιστική αντικομμουνιστική απειλή (2000-03-11 00:00:00.0)
Υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου (1999-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ