Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Πόλεμος όλου του λαού

ΑΒΑΝΑ.--

Ο πόλεμος όλου του λαού ...καθ' οδόν. «Η παλλαϊκή άσκηση "Οχυρό 2004" είναι ο καλύτερος τρόπος, για να εκφραστεί η ενότητα, η ικανότητα και η αμυντική προετοιμασία του κουβανικού λαού και ώστε ο εχθρός να μην υποτιμήσει την αντίσταση του λαού μας», τόνισε ο Ραούλ Κάστρο ο υπουργός Αμύνης, αρχηγός των επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων και επικεφαλής των πολιτικο-στρατιωτικών ασκήσεων που θα διεξαχθούν σε όλη τη χώρα από τις 13 μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Granma που συνάμα προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην επαναλάβουν τα λάθη τους στο Βιετνάμ και στο Ιράκ, εισβάλλοντας στην Κούβα.

«Οι Αμερικανοί θα πρέπει να παρακολουθούν από κοντά για να μη διαπράξουν τα λάθη που έκαναν στο Βιετνάμ και που κάνουν τώρα στο Ιράκ», είπε ο Κάστρο, μιλώντας στους δημοσιογράφους. Η άσκηση «Οχυρό 2004» περιλαμβάνει στρατιωτικές ασκήσεις με ταυτόχρονη συμμετοχή, παλλαϊκή, πολιτών και βασίζεται στη στρατηγική του ανταρτοπόλεμου, με σκοπό την αντιμετώπιση ενδεχόμενης εισβολής.

Η φετινή άσκηση αναμένεται ότι θα είναι η μεγαλύτερη λαϊκή κινητοποίηση σχεδόν από τα πρώτα χρόνια της Επανάστασης της Κούβας, όταν ο κουβανικός λαός βρισκόταν σε συνεχή επαναστατική και πολεμική ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κινδύνου εκ μέρους των ΗΠΑ και αυτή η ετοιμότητα ήταν που οδήγησε και στη νίκη κατά την επέμβαση στον Κόλπο των Χοίρων, το 1961. Οπως τονίζεται και στην ανακοίνωση της επαναστατικής κυβέρνησης, οι τελευταίες 4 δεκαετίες όπου η επίθεση εκ μέρους του αμερικανικού ιμπεριαλισμού ήταν κατ' εξοχήν πολιτικής, ιδεολογικής και οικονομικής φύσης, η «χώρα δεν είχε δώσει τη μέγιστη προσοχή της στην άμυνα», εννοώντας φυσικά τη στρατιωτική.

Ομως, η 11η Σεπτεμβρίου και ειδικά η συνεχώς αυξανόμενη επιθετικότητα εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, έχει καταστήσει απολύτως αναγκαία και επιτακτική τη στρατιωτική ετοιμότητα του κουβανικού λαού... «Ετσι, αυτή η πολιτικο-στρατιωτική άσκηση θα επιτρέψει να αυξηθούν τα επίπεδα προετοιμασίες του λαού, ώστε να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και ετοιμότητα, ώστε να αντιμετωπίσει μία στρατιωτική επίθεση» καταλήγει η ανακοίνωση της επαναστατικής κυβέρνησης, σύμφωνα πάντα με την Granma.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ