Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μέτωπο για λαϊκή Παιδεία

Ανακοίνωση της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Αθήνας εκφράζει την έμπρακτη στήριξη και ενεργό αλληλεγγύη του στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο που πραγματοποιεί το φοιτητικό, μαθητικό και σπουδαστικό κίνημα στην Αθήνα. Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ τονίζει ότι το αυριανό συλλαλητήριο έρχεται ως συνέχεια των αντίστοιχων σημερινών συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ και καλεί τα ΔΣ των σωματείων, τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές να δώσουν και αύριο το «παρών».

«Αυτές οι κινητοποιήσεις - τονίζει η Γραμματεία - που ενιαιοποιούνται, όσον αφορά στο περιεχόμενό τους ενάντια στην αντιλαϊκή, ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, είναι η καλύτερη απάντηση προς όλους εκείνους που απεργάζονται να συνθλίψουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας.

Η Παιδεία ως ζήτημα που αφορά πρωτίστως την εργατική τάξη και όλα τα λαϊκά στρώματα, δέχεται σφοδρή επίθεση από τις αντιλαϊκές επιλογές του κεφαλαίου και όσον αφορά στο περιεχόμενό της, υποβαθμιζόμενη σε μονομερή κατάρτιση και όσον αφορά στο χαρακτήρα της, μετατρεπόμενη σε εμπορεύσιμο είδος. Πρωταγωνιστής και προπομπός αυτών των επιλογών του κεφαλαίου αναδείχτηκε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ) που ήδη συγκρότησε το πρώτο ιδιωτικό ΑΕΙ.

Η αναγκαία απάντηση επομένως και καταδίκη όλων εκείνων που σχεδιάζουν και προωθούν αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, είναι αυτά τα συλλαλητήρια, ως απαρχή νέων δυναμικών μετωπικών αγώνων σύγκρουσης με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που απόρροιά της είναι και οι επιμέρους αντιλαϊκές επιλογές στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση και συνολικά στο βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και σε επίπεδο Αθήνας θα πρωτοστατήσει σε αυτή την κατεύθυνση», καταλήγει στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ