Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Ετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή

Μαζική θα είναι η συμμετοχή των φοιτητών και των σπουδαστών από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της Μακεδονίας και της Θράκης, στο αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, παρά την ενορχηστρωμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει από κοινού ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και δικομματικοί ακαδημαϊκοί. Ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ έχουν χάσει το μέτρο. Στους περισσότερους συλλόγους αρνούνται να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να υπάρξουν αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Αρνούνται ακόμη και όταν το ζητούν οι ίδιοι οι φοιτητές. Παράδειγμα, στο Τμήμα Γερμανικής φιλολογίας όπου 120 φοιτητές υπογράφουν το κείμενο για σύγκλιση ΓΣ.

Στη Δασολογία οι ΔΑΠίτες αρνούνται να σφραγίσουν την απόφαση του συλλόγου, επειδή όπως λένε διαφωνούν.

Από κοντά και οι ακαδημαϊκοί νεροκουβαλητές στο μύλο της συναίνεσης. Στο Φυσικό, ο πρόεδρος του Τμήματος αρνήθηκε να κλείσει το τμήμα παρά την απόφαση του συλλόγου. Καθηγητής της Νομικής επιτέθηκε σε μέλος της ΠΚΣ για «τις κομμουνιστικές πεποιθήσεις» και έδωσε τη σκυτάλη σε στέλεχος της ΔΑΠ που ανέλαβε να βρίσει και να επιτεθεί με πυροσβεστήρα εναντίον του.

Συνοδοιπόρος και τα ΕΑΑΚ. Που ενώ στα λόγια στηρίζουν το συλλαλητήριο, παράλληλα διοργανώνουν Cartoon Festival την ημέρα του συλλαλητηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ