Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Φαινόμενα αυταρχισμού σε σχολεία του Ηρακλείου

Με φαινόμενα αυταρχισμού, αλλά και ιδεολογικής χειραγώγησης, έρχονται αντιμέτωποι μαθητές στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά την απόφαση των μαθητών της πόλης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του νομού για την οργάνωση συλλαλητηρίου στις 9 Δεκέμβρη. Για το θέμα, Ερώτηση κατέθεσαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Πατσιλινάκος, Αντ. Σκυλλάκος και Ελπ. Παντελάκη.

«Κύρια αιτήματα των μαθητών και των γονιών είναι η δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους τους νέους, η αύξηση της χρηματοδότησης για τη σχολική στέγη, που αποτελεί ένα ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα στο Ηράκλειο, καθώς και για προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού», σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Και συνεχίζουν: «Πρόκειται, ωστόσο, για αιτήματα που, όπως φαίνεται, δε συγκινούν τα διευθυντικά στελέχη της εκπαίδευσης, τα οποία έχουν προβεί σε μια σειρά από ενέργειες που θέτουν σε αμφισβήτηση τα δικαιώματα των μαθητών». Οπως αναφέρουν, «οι μαθητές, στην προσπάθειά τους να προετοιμάσουν το συλλαλητήριο που αποφάσισαν και κατά τις συναντήσεις τους με 15μελή συμβούλια άλλων σχολείων, συνάντησαν λυσσαλέα αντίδραση διευθυντών, οι οποίοι απειλούσαν για τιμωρίες με τη μορφή των απουσιών και των αποβολών για όσους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. Παράλληλα, αρκετοί από αυτούς έκαναν "ιδεολογικό μάθημα" στους μαθητές για τους λόγους που δεν πρέπει να συμμετέχουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προσπαθώντας να παρέμβουν στις αξίες και τα οράματα της νέας γενιάς με έναν τρόπο που δεν αρμόζει σε παιδαγωγούς».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν, αν είναι ενήμερη η ηγεσία του υπουργείου για τη στάση αυταρχισμού διευθυντών «σε μια κοινωνία που θέλει να λέγεται δημοκρατική» και αν πρόκειται το υπουργείο να πάρει μέτρα για να σταματήσουν η αστυνόμευση και η ιδεολογική χειραγώγηση που επιχειρείται στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ