Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ των ΗΠΑ διεξάγεται φέτος το Ατομικό Πρωτάθλημα 2004 με πολλές συμμετοχές και μεγάλα ονόματα τόσο στην κατηγορία των Αντρών (49), όσο και των Γυναικών (15). Μετά από πολλά χρόνια απουσίας από τον παγκόσμιο σκακιστικό στίβο, συμμετέχει και ο Ρώσος GM και από χρόνια Αμερικανοποιημένος, Γκάτα Κάμσκι. Συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Αμερικής και οι Καϊντάνοφ, Νοβίκοφ, Σαμπάλοφ, Ιβάνοφ, Ιμπραγκίμοφ, Ακοπιάν, Βοτκίεβιτς, Γερμολίνσκι, Στριπούσκι, Ονισουκ, Αννα Ζατόνσκι, (που νίκησε στο γύρο τον πρώην πρωταθλητή ΗΠΑ Αξέλ Σαμπάλοφ!), όπως και οι Γκόλντιν, Γκούλκο, Νακαμούρα, Ντε Φίρμιαν, Κρίστιανσεν, Μπένζαμιν, Κούτριν, Σέρπερ κ.ά. Ο νικητής θα πάρει χρηματικό έπαθλο 25.000 δολάρια, η νικήτρια στις Γυναίκες θα πάρει 12.500 δολάρια, ενώ τα συνολικά έπαθλα θα φτάσουν στο ποσό των 250.000 δολαρίων.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας στη μνήμη του μεγάλου σκακιστή και συγγραφέα Πάουλ Κέρες, με τη συμμετοχή του πιο γρήγορου σκακιστή στον κόσμο (οι παρτίδες ήταν διάρκειας 30 λεπτών) του Ινδού GM Βισβανάθαν Ανάντ, ο οποίος ήταν και ο νικητής με 5 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες!

Δεύτερος ο ισχυρός Ρώσος GM Χάλιφμαν Αλεξ. με 3 β. τρίτος ο Γερμανός Λομπρόν (2509) 2,5 β. και ακολούθησαν με 1,5 βαθμό οι Εσθονοί Κουλάοτς και Κανέκ, καθώς και ο Φινλανδός Νίμπακ (2554).

Η ΕΝΩΣΗ Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής μας πληροφορεί με δελτίο Τύπου για την πρόσφατη διοργάνωση - σε συνεργασία με τον όμιλο Πνευματικού Αθλητισμού Φιλοθέης - του Ατομικού Πρωταθλήματος «Ράπιντ» (αγώνες σύντομης χρονικής διάρκειας), νικητής του οποίου ήταν ο Μάριος Τασσόπουλος με 4,5 βαθμούς σε 5 αγώνες. Στις θέσεις 2-4 ισοβάθμησαν με 4 βαθμούς οι Κώστας Ανάγνου, Χρήστος Γκορίτσας και ο Γεωργιανός διεθνής μετρ Νικολό Μαναγκάτζε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ