Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η δήθεν κάθαρση στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Στην επικαιρότητα συντηρείται εδώ και περισσότερο από ένα μήνα το σκάνδαλο διαπλοκής και διαφθοράς, που εξελίσσεται χρόνια τώρα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με πρωταγωνιστές στελέχη της ΔΑΠ και την ανοχή της Διοίκησης του Ιδρύματος. Το φαινόμενο ανθεί τουλάχιστον για μια 10ετία. Ομως, κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι το ανακάλυψαν τώρα και επιχειρούν δήθεν την κάθαρση. Είναι οι ίδιοι, που χρόνια τώρα κάλυπταν γνωστό καθοδηγητή της ΔΑΠ, που κινούσε τα νήματα της διαπλοκής και εξασφάλιζε την αυτοδυναμία (70%) της ΔΑΠ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Αλλοιωμένοι σπουδαστικοί κατάλογοι, απειλές σε σπουδαστές πως εάν δεν τα έχουν καλά μαζί τους δε θα μπορούν να πάρουν πτυχίο, πρόσβαση στους κωδικούς των υπολογιστών στις Γραμματείες και αλλαγή βαθμολογιών των σπουδαστών, μίζες από τη σίτιση των σπουδαστών και τις προμήθειες του ΤΕΙ, δωμάτια των εστιών που κρατούνταν παράνομα για τα μέλη της ΔΑΠ, διανομή των σπουδαστικών ΠΑΣΟ από τη ΔΑΠ, αλλά και λευκές κόλλες ΔΑΠιτών που βαθμολογούνταν με ...5. Αυτά είναι ορισμένα από τα όσα καταγγέλλουν οι παλιοί φίλοι του εν λόγω αρχιΔΑΠίτη, δηλαδή μέλη της διοίκησης και μερίδα μελών της ΔΑΠ.

«Η προσπάθεια που γίνεται για κάθαρση ρίχνει στάχτη στα μάτια των σπουδαστών, αφού αφήνει στο απυρόβλητο την πολιτική που γεννά αυτά τα φαινόμενα και τους υπαίτιους, ενώ αξιοποιείται παράλληλα από κύκλους της διοίκησης, για να τσουβαλιαστούν όλες οι παρατάξεις και να μειωθεί η συμμετοχή των σπουδαστών στα όργανα διοίκησης», καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας.

Και σημειώνει πως μόνο μια λύση υπάρχει, για να σταματήσουν τα φαινόμενα διαπλοκής: «Οι σπουδαστές να γυρίσουν την πλάτη στις παρατάξεις, που τόσον καιρό τους ήθελαν έξω από τις μαζικές διαδικασίες των Γενικών Συνελεύσεων, που υπηρετούν κάθε αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική επιλογή των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων. Να γυρίσουν την πλάτη σε κάθε μορφή διαχείρισης της σημερινής πολιτικής, που είναι σαπισμένη από παντού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ