Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Από 1η Γενάρη ο «Θησέας»

Την 1η Γενάρη του ερχόμενου έτους αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του προγράμματος «Θησέας», το οποίο θα χρηματοδοτεί έργα των Δήμων που επιλέγουν κατά κύριο λόγο όχι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά η Κεντρική Επιτροπή Παρακολούθησης, που αποτελείται από υπουργεία.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε χτες στα υπουργεία και τις περιφέρειες της χώρας, εγκύκλιο με την οποία καλεί να ενημερώσουν την Ομάδα Διοίκησης Εργου που παρακολουθεί το εν λόγω πρόγραμμα με τις προτάσεις τους για έργα και δράσεις που θα ενταχθούν στο «Θησέα» και κατά συνέπεια θα χρηματοδοτηθούν. Σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αιμοδοτούν ως επί το πλείστον οι ίδιοι οι Δήμοι, μέσα από την κρατική επιχορήγηση που δικαιούνται, ενώ το κράτος συμμετέχει με μόλις το 35% των δαπανών.

Την ίδια ώρα - όπως δείχνει και η διαδικασία που υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο - η συμμετοχή των Δήμων στη διαμόρφωση του προγράμματος είναι ανύπαρκτη. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο υπουργός ή ο εκάστοτε γενικός γραμματέας Περιφέρειας προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή Παρακολούθησης έργα προς χρηματοδότηση, αυτή με τη σειρά της τα εντάσσει ή όχι στο «Θησέα» και ακολούθως ενημερώνονται οι Περιφερειακές Επιτροπές Παρακολούθησης του προγράμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ