Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ
Προφυλακίστηκαν οι δράστες

Προφυλακίστηκαν χτες με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο αλβανικής καταγωγής δράστες της πειρατείας στο λεωφορείο των ΚΤΕΛ Μουρατάς Λέοναρντ και Ντάζι Ρεσούζι, οι οποίοι την περασμένη Τετάρτη κράτησαν τους 23 επιβάτες του λεωφορείου ομήρους για 19 ώρες, ζητώντας ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι δύο 24χρονοι που έχουν δηλώσει ότι εργάζονται στην Ελλάδα για επτά χρόνια σαν ελαιοχρωματιστές, κατηγορούνται για δύο κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα (αρπαγή κατά συναυτουργία και κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, απρόκλητη σωματική βλάβη, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία). Οπως είπαν στην ανάκριση, προέβησαν σε αυτή την ενέργεια με μοναδικό σκοπό να πάρουν τα χρήματα και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Οι δύο λεωφορειοπειρατές οδηγήθηκαν λίγο πριν από τις 9 το πρωί, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Δήλωσαν ότι έχουν μετανιώσει για την πράξη τους, την οποία χαρακτήρισαν «βλακώδη ενέργεια» και ζήτησαν συγνώμη, τονίζοντας ότι δεν είχαν σκοπό να πειράξουν κανέναν από τους επιβάτες του λεωφορείου.

Ο Μουρατάς Λεονάρντ ανέφερε πως παρασύρθηκε από τον συμπατριώτη του και πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Ο Ρεσούζι Κάζι, που στη διάρκεια της λεωφορειοπειρατείας, μιλώντας με δημοσιογράφους είχε αυτοσυστηθεί σαν Χασάν, δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Και οι δύο Αλβανοί αμέσως μετά την απολογία οδηγήθηκαν στις φυλακές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ