Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Μονοπωλείται η αγορά από τη βιομηχανία

Ακόμα και τα «επιτρεπόμενα όρια συγκέντρωσης», που υιοθετεί η ΕΕ βάσει των νόμων της «ελεύθερης αγοράς», παραβιάζουν τα μονοπώλια της βιομηχανίας στην Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της «χαρτογράφησης» κλάδων της ελληνικής βιομηχανίας που πραγματοποιεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά από παραγγελία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, πριν από μερικούς μήνες.

Ας υπενθυμίσουμε ότι τον προηγούμενο Μάη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ζήτησε από την Επιτροπή να μελετήσει και να καταγράψει το βαθμό λειτουργίας του λεγόμενου ανταγωνισμού στη βιομηχανία και συγκεκριμένα στους κλάδους των γαλακτοκομικών, του ελαιόλαδου, του εμφιαλωμένου νερού, των αναψυκτικών, καθώς και στις τραπεζικές εργασίες.

Οπως ανακοίνωσε χτες η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με βάση τα πρώτα στοιχεία «ο μέσος όρος του δείκτη συγκέντρωσης στους κλάδους της Ελληνικής Βιομηχανίας είναι 3.703 και υποδηλώνει πως στους κλάδους αυτούς υπάρχει γενικά υψηλή συγκέντρωση, αφού το "όριο επικινδυνότητας", σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της ΕΕ, είναι το 2.000».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ