Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Αγωνιστική σύσκεψη για το βαμβάκι

Το συνεπές αγροτικό κίνημα καλεί όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις του Γενάρη

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Της απεσταλμένης μας).--

Μήνυμα προς όλους τους αγρότες της Καρδίτσας - ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης - να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις υπεράσπισης των συμφερόντων των βαμβακοπαραγωγών και ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, στάλθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στον Παλαμά της Καρδίτσας. Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίστηκε πως όσοι συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να συμφωνούν με το πλαίσιο των αιτημάτων που ενώνει και δε διχάζει τον αγροτικό κόσμο. Υπογραμμίστηκε, επίσης, ότι το συνεπές αγροτικό κίνημα που εκφράζεται από την ΠΑΣΥ δεν είναι διατεθειμένο να κάνει βήμα πίσω, από το πλαίσιο των αιτημάτων για το βαμβάκι που περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, και τα εξής:

  • Να απορροφηθεί όλη η φετινή παραγωγή βαμβακιού στην τιμή στόχου των 362 δραχμών και να μη μείνει ούτε κιλό βαμβακιού εκτός επιδότησης.
  • Για φέτος, να μην πληρώσουν πρόστιμα συνυπευθυνότητας οι βαμβακοπαραγωγοί για τα πρώτα 100 ιδιόκτητα ή 150 νοικιασμένα στρέμματα που καλλιέργησαν και από κει και πάνω να κλιμακωθεί το πρόστιμο.
  • Να καταργηθεί ο καταστροφικός κανονισμός της ΕΕ για το βαμβάκι που καθορίζει ποσοστώσεις στην παραγωγή και επιβάλλει πρόστιμα συνυπευθυνότητας.
  • Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΟΑ βάμβακος που αποφασίστηκε στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, με την οποία προβλέπεται αποσύνδεση της επιδότησης από την παραγωγή.

Στην ομιλία του ο Β. Μπούτας, μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, υπογράμμισε την αναγκαιότητα οι μικρομεσαίοι αγρότες να είναι ενωμένοι στον αγώνα τους και ταυτόχρονα να έχουν καθαρούς στόχους και προοπτική. Καυτηρίασε τις θέσεις και τη στάση κάποιων αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ, οι οποίοι προβάλλουν διχαστικά και «τοπικιστικά» αιτήματα. Για το βαμβάκι, σπέρνοντας έτσι τη διχόνοια μέσα στον αγροτικό κόσμο και διευκολύνοντας την κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική του διαίρει και βασίλευε.

Στη σύσκεψη μίλησε ακόμη, ο Β. Αναγνωστόπουλος νομάρχης Καρδίτσας, ο οποίος υπογράμμισε ότι αν δεν ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται δεν πρόκειται να δουν καλύτερες μέρες οι αγρότες. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Παλαμά Β. Καραδήμος. Παρεμβάσεις με τις οποίες επισήμαναν την ανάγκη έντασης της αγωνιστικής δράσης και του συντονισμού της σε περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο έκαναν οι Κ. Μπασδέκης, μέλος της γραμματείας Φθιώτιδας της ΠΑΣΥ και ο Χαρ. Αρχοντής εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας.

Οι αγρότες που συμμετείχαν στη χτεσινή Παγκαρδιτσιώτικη σύσκεψη δήλωσαν έτοιμοι να συμμετάσχουν στις μάχες που θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα και έδωσαν ραντεβού για τις μεγάλες πανελλαδικές αγροτικές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΠΑΣΥ για τα μέσα του Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ