Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ
Αποψίλωση γιατρών για το «Αττικόν»

Καταργούνται οι θέσεις των γιατρών που πήγαν στο νέο νοσοκομείο με απόσπαση και συνεχίζουν να δουλεύουν σε αυτό

Με την αποψίλωση των γιατρών των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αττικής αλλά και με την εισαγωγή του θεσμού των επικουρικών γιατρών προσπαθεί η κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα δυσλειτουργίας του Αττικού Νοσοκομείου. Μάλιστα, το «Αττικόν» Νοσοκομείο χρησιμοποιείται και ως κερκόπορτα για την εισαγωγή των επικουρικών γιατρών - ένα ημίμετρο που ισχύει για τα νοσοκομεία της επαρχίας - σε όλα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους γιατρούς που θέλουν να επανδρώσουν με απόσπαση το Αττικόν Νοσοκομείο. Σε συνέχεια εκείνης της επιλογής η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας έρχεται με απόφαση του υπουργού, Ν. Κακλαμάνη, και του υφυπουργού Θ. Γιαννόπουλου (3.12.2004) να μεταφέρει αυτές τις θέσεις των γιατρών στο «Αττικόν». Μ' άλλα λόγια, οι θέσεις αυτές χάνονται οριστικά στα νοσοκομεία απ' τα οποία αποσπάστηκαν οι γιατροί.

Με την απόφαση της 3.12.2004 χάνονται συνολικά 18 θέσεις από δέκα νοσοκομεία (Εξι στον «Ευαγγελισμό», από δύο στα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» και Γενικό Πατησίων, και από μία θέση στα Νοσοκομεία Λαϊκό, Ερυθρός Σταυρός, «Αγιος Σάββας», «Αλεξάνδρα», ΚΑΤ και «Ελενα Βενιζέλου»).

Οι επικουρικοί γιατροί είχαν θεσμοθετηθεί για την κάλυψη των αναγκών της επαρχίας αλλά χρησιμοποιούνται ως «έσχατη ανάγκη» για να καλυφθούν και τα κενά στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, που δημιούργησαν οι πολιτικές λιτότητας των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Μ' άλλα λόγια, η κυβέρνηση φαίνεται να «υποκύπτει» στις πιέσεις για την κάλυψη των κενών θέσεων γιατρών στα νοσοκομεία, ενώ στην πραγματικότητα μπαλώνει την περιοριστική πολιτική που ασκεί η ίδια και είχε ακολουθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ετσι, διόρισε πέντε επικουρικούς γιατρούς στο «Αττικόν» και εννέα στο «Τζάνειο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ