Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εορταστικές πρεμιέρες

Ανήμερα Χριστουγέννων, το «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» ανέβασε το έργο του Ερίκου Ιψεν «Σόλνες». Ενας πετυχημένος κοινωνικά μεσήλικας προσπαθεί μάταια να ισορροπήσει ανάμεσα στο διαλυμένο γάμο του και το σκληρό κοινωνικό ανταγωνισμό. Κρύβεται πίσω από τον κυνισμό και τις τύψεις του. Κοροϊδεύει τον εαυτό του με μικρούς φόβους της καθημερινότητας, φόβους πως η νέα γενιά θα τον εξοντώσει. Στην πραγματικότητα, φοβάται το καινούριο.

Η μετάφραση - σκηνοθεσία είναι του Λευτέρη Γιοβανίδη, τα σκηνικά και οι φωτισμοί του Pavel Dobrzycki, τα κοστούμια της Κατερίνας Παπανικολάου, η μουσική του Boleslav Rawski, η επιμέλεια κίνησης της Βίκυς Παναγιωτάκη. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Τιτίκα Βλαχοπούλου, Γιώργος Γεωγλερής, Σταυριάνα Πανδή, Γιώργος Χατζηγεωργίου, Μυρτώ Ρήγου, Θεόδωρος Εξαρχος.

  • «Το παγκάκι» του Αλεξάντρ Γκλέμαν, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Μαρίας Τζομπανάκη, ανεβάζεται σήμερα στο θέατρο «Αλεκτον». Σ' ένα παγκάκι, στο πάρκο, ένας άντρας και μία γυναίκα. Η αιώνια πάλη αρσενικού - θηλυκού. Η πορεία αυτογνωσίας του ανθρώπου μέσα από σπασμένους ερωτικούς καθρέφτες. Αναζητώντας ο ένας τον άλλο, αναζητούν την αλήθεια. Ομως πόσα πρόσωπα έχει η αλήθεια; Πόσες αφορμές μπορεί να βρει ένα ψέμα για να ειπωθεί; Μπορεί η επικοινωνία σήμερα να είναι απόλυτη και ουσιαστική; Είναι εύκολο οι κρυφές γωνιές της αλήθειας να αποκαλυφθούν;

Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Λουκίας Μινέτου, η μουσική του Βαγγέλη Σαγρή, οι φωτισμοί του Λουκά Χατζή. Παίζουν: Μάκης Παπαδημητράτος, Τατιάνα Σκανάτοβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ