Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωγραφική - χαρακτική - φωτογραφία

Φωτογραφία του Λ. Παπάζογλου
Φωτογραφία του Λ. Παπάζογλου
«Γεύμα στο Τελλόγλειο» με έργα ζωγραφικής και χαρακτικής των Ρέμπραντ, Γύζη, Ιακωβίδη, Παρθένη, Μπουζιάνη, αλλά και χρηστικά αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, μπορούν να χαρούν οι επισκέπτες της ομώνυμης έκθεσης που διοργανώνει το Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών στη Θεσσαλονίκη. Στόχος της έκθεσης (διάρκεια έως 10/4/2005) είναι να παρουσιαστούν οι διάφορες πλευρές της ανθρώπινης συμπεριφοράς στο τραπέζι, σε διαφορετικές εποχές. Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιούνται «Γευστικά αφιερώματα», κινηματογραφικές βραδιές και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.

Εκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Παναγιωτόπουλου, φιλοξενείται (έως 16/1), στο Βυζαντινό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22). Πρόκειται για φωτογραφική παρουσίαση χωρίς τη συνεκτική παρουσία ενός συγκεκριμένου θέματος, η οποία περιλαμβάνει πενήντα περίπου έργα του Σπ. Παναγιωτόπουλου.

Το άγνωστο φωτογραφικό έργο του Λεωνίδα Παπάζογλου από την περιοχή της Καστοριάς, παρουσιάζεται στο κτίριο της οδού Πειραιώς (138) του Μουσείου Μπενάκη. Η έκθεση διοργανώθηκε από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και επικεντρώνεται στην προσωπογραφία. Τα παρουσιαζόμενα έργα αναδεικνύουν το πολυφυλετικό μωσαϊκό της Δυτικής Μακεδονίας στις αρχές του 20ού αιώνα, προσφέροντας πλούσιες εθνολογικές και ιστορικές πληροφορίες. Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται η έκθεση «Παραδείγματα», η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ενωση Αρχιτεκτόνων. Διάρκεια έως 23/1/2005.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ