Τρίτη 4 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Προσκλητήριο αγώνα ενάντια στις ανατιμήσεις

Την κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας καταγγέλλει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους

Σε προσκλητήριο αγώνων ενάντια στη βαρυχειμωνιά της ακρίβειας και στις νέες ανατιμήσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση, καλεί τους εργαζόμενους η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ. Με αφορμή τις τελευταίες ανατιμήσεις σε ΟΤΕ, ΚΤΕΛ και ταξί, που πλήττουν για μια ακόμη φορά τα φτωχά λαϊκά στρώματα, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνησης, να οργανώσουν την πάλη τους και μαζί με τα ταξικά συνδικάτα να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων: Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 48 ευρώ, σύνταξη 960 ευρώ. Πλήρη και σταθερή δουλιά. Μείωση του χρόνου εργασίας με 7ωρο-35ωρο-5ήμερο και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη του χρόνου το πάγιο στους τηλεφωνικούς λογαριασμούς του ΟΤΕ αυξήθηκε κατά 8,7% ενώ κατά 7% αυξήθηκαν και οι τιμές στα εισιτήρια των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ. Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει αύξηση στα κόμιστρα των ταξί γύρω στο 10%.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις ανατιμήσεις οι οποίες πριμοδοτούν το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, και σημειώνει: «Οι ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, η ασύδοτη ελεύθερη αγορά σε συνδυασμό με την ανεργία, τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, την καθήλωση των μισθών, τη διόγκωση των τραπεζικών δανεισμών, έχουν γίνει εφιάλτης για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».

Ταυτόχρονα, σημειώνει: «Για την προώθηση τέτοιων μέτρων, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, πιστά όργανα του κεφαλαίου και της ΕΕ, προτάσσουν το δόγμα της λεγόμενης ανταγωνιστικότητας, χάριν της οποίας διατείνονται θα πρέπει να λεηλατηθεί ακόμα πιο πολύ το λαϊκό εισόδημα για να μεγαλώσουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Το ΠΑΜΕ - συνεχίζει η ανακοίνωση - που έδωσε το 2004 αποφασιστικούς αγώνες ενάντια σε αυτές τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές με όλες τις μορφές πάλης, διεκδικεί όχι με βάση την ανοχή και τα κέρδη των επιχειρήσεων, αλλά με κριτήριο τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Το όριο των διεκδικήσεών μας - υπογραμμίζει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ - δεν είναι το όριο της φτώχειας, που κατασκευάζουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου μαζί με τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς τους υπηρέτες. Οι ευθύνες των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ είναι τεράστιες και εγκληματικές, γιατί στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική που κλέβει το μόχθο και χειροτερεύει την κατάσταση της εργατικής τάξης.

Καλούμε τους εργαζόμενους μαζί με τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ σε αγωνιστικό προσκλητήριο. Να οργανώσουμε την πάλη για να διεκδικήσουμε, μπροστά και στις νέες συλλογικές συμβάσεις: Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 48 ευρώ και σύνταξη 960 ευρώ. Πλήρη και σταθερή δουλιά, 7ωρο-35ωρο- 5ήμερο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ