Τρίτη 4 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΙΑΔΗ
Πρωτοχρονιά έξω από το εργοστάσιο

Ανυποχώρητα συνεχίζουν τον αγώνα τους οι απλήρωτοι απολυμένοι των Βαφείων Κιλκίς. Εκαναν πρωτοχρονιά έξω από το εργοστάσιο όπου έχουν εγκατασταθεί τις τελευταίες τρεις βδομάδες, υπερασπίζοντας το δικαίωμά τους στη δουλιά και διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία (αδελφοί Ηλιάδη) και ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Εκεί θα παραμείνουν μέχρι τη δικαίωσή τους. Παράλληλα όμως κλιμακώνουν τις παρεμβάσεις τους προς τους φορείς και το λαό του Κιλκίς παλεύοντας να εμποδίσουν τα σχέδια της εργοδοσίας να λειτουργήσει την επιχείρηση με άλλη ονομασία και άλλο προσωπικό.

Ανήμερα πρωτοχρονιάς έστησαν γιορτή έξω από το εργοστάσιο. Μια γιορτή που σηματοδότησε την απόφασή τους να παραμείνουν ενωμένοι σαν μια γροθιά στο μετερίζι του αγώνα. Υποδέχτηκαν όσους βρέθηκαν εκεί, συμπαραστάτες στην πάλη τους και μοιράστηκαν μαζί τους την αγωνία των οικογενειών τους, τους προβληματισμούς για την πορεία του αγώνα τους, αλλά και τη χαρά της συλλογικής δράσης.

«Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε». Αυτό είναι το σύνθημά τους, είναι πια η πεποίθηση που έχει ριζώσει στο μυαλό όλων.

Από τις 11 το πρωί, της Πρωτοχρονιάς άρχισαν να συγκεντρώνονται στο «στρατηγείο» του αγώνα που έχουν στήσει έξω από το εργοστάσιο. Αναψαν τη φωτιά και έστρωσαν το τραπέζι με τα γουρουνόπουλα που προσέφερε η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ ως υλική συμπαράσταση. Τραγούδησαν, χόρεψαν, είπαν και ήπιαν. Μαζί τους συμπαραστάτες στον αγώνα για δουλιά, βρέθηκαν και οι κτηνοτρόφοι, εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ, οι τροφοδότες των αγωνιζόμενων εργατών.

Χτες το πρωί οι απλήρωτοι απολυμένοι των Βαφείων Κιλκίς έστησαν μπλόκο στην κεντρική πύλη της Βιομηχανικής Περιοχής προσπαθώντας να αποτρέψουν την είσοδο απεργοσπαστών. Τα κατάφεραν. Χτες κανένας δεν πήγε να πιάσει δουλιά. Ομως ξέρουν καλά πως η εργοδοσία που χρόνια τώρα εφαρμόζει την αντεργατική της πολιτική με τις πλάτες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα συνεχίσει την επίθεσή της. Ηδη πληροφορίες αναφέρουν πως προχώρησε στην πρόσληψη 20 ανέργων και με επιδότηση του ΟΑΕΔ για να τους απασχολήσει στα Βαφεία τα οποία υπενοικίασε στην άλλη εταιρία του Ομίλου, τα «Πλεκτήρια Πιερίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ