Σάββατο 8 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Ξέχασαν τους εργαζόμενους της «ΔΑΡΙΓΚ»

Μαύρες γιορτές και εγκαταλειμμένοι πέρασαν οι εργαζόμενοι της «ΔΑΡΙΓΚ». Ενώ κλείνουν τον τέταρτο μήνα της επίσχεσης εργασίας και για έκτο μήνα παραμένουν απλήρωτοι - με εξαφανισμένο τον εργοδότη Κουταλίδη - οι 180 εργαζόμενοι της συρματουργίας «ΔΑΡΙΓΚ» στη Χαλκίδα, σε εκκρεμότητα-στασιμότητα παραμένει, ένα μήνα μετά, και η δέσμευση του υφυπουργού Απασχόλησης, Γερ. Γιακουμάτου. Δέσμευση που απέσπασαν οι εργαζόμενοι μετά την αγωνιστική παρουσία τους έξω από το υπουργείο - περί διερεύνησης, στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσης, της πρότασής του για «εκκαθάριση εν λειτουργία» (δηλαδή, ένταξη της επιχείρησης στο άρθρο 46 του Ν. 1891). Επίσης, δεν έχει καταβληθεί ακόμα το οικονομικό βοήθημα των 700 ευρώ που τους είχε υποσχεθεί.

Μπροστά σ' αυτή την εγκατάλειψη και με το υπουργείο να παραμένει σε αδράνεια ως προς την επίλυση του προβλήματός τους, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να ξαναβγούν στο δρόμο του αγώνα. Ετσι, αύριο, Κυριακή 9 του Γενάρη, στις 3 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στο εργοστάσιο, απ' όπου θα ξεκινήσουν πορεία μέχρι την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας, όπου θα πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη. Στόχος, να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «είναι εδώ, δεν έχουν ξεχάσει τις δεσμεύσεις του υπουργείου. Οτι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, τη συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας».

Οπως τόνισαν στην εφημερίδα μας συνδικαλιστές του χώρου, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν αν δεν προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς εξελίξεις θετικές για τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ