Κυριακή 9 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» ΩΡΑΡΙΟΥ
Σύσκεψη την Τετάρτη για το συντονισμό της πάλης

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καλούν την Τετάρτη, 12 Γενάρη, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα των Εμποροϋπαλλήλων, σε κοινή σύσκεψη όλα τα σωματεία του χώρου του εμπορίου και των υπηρεσιών σε Αθήνα και Πειραιά καθώς και εργαζόμενους στο χώρο, για την εξέταση της κατάστασης που διαμορφώνεται και την οργάνωση της πάλης που απαιτείται, μπροστά στη νέα επιδίωξη της κυβέρνησης για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου.

Τα δύο σωματεία σημειώνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της ελεύθερης και ευέλικτης αγοράς, της κερδοφορίας του κεφαλαίου, στόχο έχει «την 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Την πλήρη εφαρμογή της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου για όλους τους εργαζόμενους, που αυτό θα σημαίνει απολύσεις, κατάργηση ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Να οδηγήσει τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα λαϊκά στρώματα σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση, φτώχεια, αύξηση της ανεργίας. Την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων σε συνδυασμό και με την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει».

Καλούν τους εργαζόμενους «να αντιδράσουμε, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζει τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές και να απαιτήσουμε: Κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που απελευθερώνουν το ωράριο και ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής ως αργίας. 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο. 1.200 ευρώ βασικό μισθό, 960 ευρώ κατώτερη σύνταξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ