Τρίτη 11 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για το πάρκο στο Γουδί

Κοινή σύσκεψη φορέων και πολιτών για το συντονισμό της δράσης, καλεί η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί, την ερχόμενη Πέμπτη 13 Γενάρη και ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου (Ανακρέοντος 60).

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα: «Εκφράζουμε τη ριζική αντίθεσή μας στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά, με τις οποίες δίνεται το δικαίωμα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκού να διαλέξει για την κατασκευή του Αθλητικού Εμπορικού συγκροτήματος ανάμεσα σε δύο μεγάλους ελεύθερους χώρους (Γουδί, Ελληνικό), μοναδικούς για να προσφέρουν πράσινες ανάσες ζωής στους πολίτες του Λεκανοπεδίου». Και συνεχίζει: «Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις είναι απολύτως ασύμβατες με το θεσμικό πλαίσιο, τις χρήσεις υγείας και εκπαίδευσης, τα φυσικά χαρακτηριστικά και την υψηλή οικολογική ποιότητα της περιοχής».

«Η Αθήνα, σημειώνεται παρακάτω, έχει ανάγκη από ένα μητροπολιτικό πάρκο, μεγάλο σε έκταση με υψηλό και πυκνό πράσινο, ήπιες αθλητικές δραστηριότητες και δυνατότητες ψυχαγωγίας». Τονίζει επίσης ότι «οι πολίτες της Αθήνας θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να αποτρέψουμε τα σχέδια τσιμεντοποίησης». Και καταλήγει: «Ολοι οι πολίτες πρέπει να κατανικήσουμε τον εφησυχασμό και να ενεργοποιηθούμε τώρα, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά μας να ζήσουμε σε ένα καλύτερο περιβάλλον εμείς και τα παιδιά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ