Τρίτη 11 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
«Περίεργος» θάνατος κομσομόλου στο στρατό

Το απόγευμα της 1ης Γενάρη σε στρατόπεδο της στρατιωτικής μονάδας 6820, που υπάγεται στη δικαιοδοσία του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας στην περιοχή του Κρασναντάρ, έχασε τη ζωή του ο 18χρονος ο Ανατόλι Μπίκοφ, κάτω από «περίεργες συνθήκες», σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Regnum».

Ο Ανατόλι Μπίκοφ ήταν νεοσύλλεκτος, κι είχε παρουσιαστεί για να υπηρετήσει τη θητεία στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη στη γενέτειρά του, Νίζνι Νόβγκοροντ (Γκόρκι) και στη συνέχεια στάλθηκε για βασική εκπαίδευση στο Κρασναντάρ. Πριν παρουσιαστεί ήταν στέλεχος της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (μπολσεβίκων), που πρόσκειται στο Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ).

Η πρώτη εκδοχή των αρχών για τις αιτίες θανάτου είναι αυτή της «αυτοκτονίας» ενώ έχει κινηθεί ποινική δίωξη προς κάθε κατεύθυνση και διεξάγεται έρευνα.

Τα συλλυπητήρια για το θάνατο του Σ. Μπίκοφ εξέφρασε η Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΕΚΝΡΦ), που πρόσκειται στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ). Ο Σ. Ντοφγκάλ, Γραμματέας της Οργάνωσης Μόσχας της ΕΚΝΡΦ, με δηλώσεις του σημείωσε πως είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς το ενδεχόμενο της «αυτοκτονίας» για ένα νέο που τόσο ψυχικά όσο και σωματικά ήταν προετοιμασμένος για τη στρατιωτική θητεία και ζήτησε να μην αποκλειστεί το ενδεχόμενο της βίαιης εκπαραθύρωσης του Α. Μπίκοφ για πολιτικούς λόγους, εξαιτίας της πολιτικής στάσης του νεαρού κομσομόλου.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ