Πέμπτη 13 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συστάθηκαν... αλλά δε λειτούργησαν

Με 20 υπηρεσίες... στα χαρτιά «πορεύεται» η Αρχαιολογική Υπηρεσία για το 2005, όπως προκύπτει από το Πρόγραμμα Δράσης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, από τις 93 συνολικά διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων (Κεντρική Υπηρεσία και Εφορείες Αρχαιοτήτων) υπέβαλαν πρόγραμμα δράσης οι 73, αφού οι υπόλοιπες δεν έχουν ακόμη λειτουργήσει μετά τη σύστασή τους από τον Οργανισμό, που είχε γίνει πέρυσι επί υπουργίας Ε. Βενιζέλου!

Τα έργα που υποβλήθηκαν ανέρχονται σε 1.190 και ο χρόνος θα δείξει πόσα και ποια από αυτά θα προχωρήσουν, αφού το κύριο είναι η χρηματοδότησή τους.

Θυμίζουμε ότι ο Οργανισμός δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το καλοκαίρι του 2003 και αντικατέστησε αυτόν που ίσχυε από το 1977. Το ίδιο το ΥΠΠΟ συνέδεσε τότε το νέο Οργανισμό με την προπέρσινη νομοθετική πρόβλεψη 3.500 οργανικών θέσεων του υπουργείου, αφού, οι νέες υπηρεσίες που δημιουργούνταν σχεδόν σε κάθε νομό της χώρας θα έπρεπε να στελεχωθούν. Φυσικά, πρόβλεψη θέσεων δε σημαίνει και προκήρυξή τους, κάτι που σημείωσαν εξαρχής και οι χιλιάδες έκτακτοι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ.

Η σημερινή ηγεσία του ΥΠΠΟ έχει αναγγείλει εκ νέου την αλλαγή του Οργανισμού, αλλά ήδη οι αρχαιολόγοι έχουν δημοσιοποιήσει τις διαφωνίες τους επί του περιεχομένου του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ