Πέμπτη 13 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εντός» κι ... «εκτός»

«Οδυσσεβάχ» από το ΔΗΠΕΘΕ Αιγαίου
«Οδυσσεβάχ» από το ΔΗΠΕΘΕ Αιγαίου
Τη «Λοκαντιέρα» του Κάρλο Γκολντόνι παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μέχρι τις 27 του Φλεβάρη, στο Θέατρο «Επίκεντρο», σε σκηνοθεσία και απόδοση του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου, Θέμη Μουμουλίδη. Τα σκηνικά-κοστούμια είναι της Παναγιώτας Κοκκορού, η μουσική του Θοδωρή Αμπαζή, η χορογραφία της Μαριέλας Νέστορα και οι φωτισμοί του Νίκου Σωτηρόπουλου. Παίζουν: Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Λεωνίδας Κακούρης, Διονύσης Βούλτσος, Γιώργος Ψυχογιός, Μαριάνθη Φωτάκη, Δημήτρης Μαύρος, Βέρα Λαρδή.

  • Την κωμωδία του Χουρμούζη «Ο Λεπρέντης» (1835) παρουσιάζει, στη Λαμία, το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης σε σκηνοθεσία Πάνου Σκουρολιάκου, ο οποίος υποδύεται και τον ομώνυμο ρόλο. Τα σκηνικά είναι του Δαμιανού Ζαρίφη, η διδασκαλία των τραγουδιών του Ανδρέα Τσεκούρα. Μια σάτιρα της ανηθικότητας του πλούτου. Παίζουν επίσης: Σοφία Μυρμηγκίδου, Νίκος Χύτας, Μαρία Φιλίππου, Δημήτρης Θεοδώρου, Βύρων Σεραϊδάρης, Νίκος Ντούπης, Σοφία Πανάγου, Εύα Βάρσου, Θανάσης Ακοκαλίδης
  • Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας, από τις 29/1 θα παρουσιάσει το «Θείο Βάνια» του Αντον Τσέχοφ. Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, η σκηνοθεσία του Νίκου Αρμάου, τα σκηνικά-κοστούμια του Απόστολου Βέττα, η μουσική του Ηρακλή Πασχαλίδη. Παίζουν: Αλεξίου Νίκος, Θεοδωροπούλου Χριστίνα, Σιμοπούλου Ντόρα, Γαλανάκης Κώστας, Μπάρας Κωνσταντίνος, Ξένου Μαρίνα, Μπενάκη Μαρία, Καλπακίδης Αλέξανδρος, Κουκιάς Γιάννης. Παραστάσεις μέχρι τις 27/2, κάθε Παρασκευή και Σάββατο (9 μ.μ.) και Τετάρτη και Κυριακή (7 μ.μ.), στο θέατρο «Παλλάς»
  • Η Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Αιγαίου παρουσιάζει τον «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Δήμου Αβδελιώδη, η σκηνοθεσία του Γιώργου Μπινιάρη, τα σκηνικά του Εβη Χρήστου, τα κοστούμια της Μαρίας Κονομή, οι χορογραφίες της Αννας Συράκη. Παίζουν: Μαρκέλλα Γεωργαλά, Μιχάλης Κοιλάκος, Αγγελος Παντελάρας, Γιάννης Αθανασιάδης, κ.ά.
  • Το έργο του Γιούκιο Μισίμα «Το πορφυρό άνθος του δέντρου των τροπικών» παρουσιάζεται, στην Κεντρική Σκηνή του «Θεάτρου του Ηλιου». Η σκηνοθεσία, τα κοστούμια και η διαμόρφωση του χώρου είναι του Ανδρέα Παπασπύρου, η μετάφραση του Χρόνη Θεοχάρη. Παίζουν: Ανδρέας Παπασπύρου, Βαγγέλης Κρανιώτης, Δάφνη Μαρκάκη, Μαρίτα Πέστροβα, Δανάη Καλαχώρα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ